2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

A héten dönthet a kormány a korlátozó intézkedések meghosszabbításáról

Egyre biztatóbbak a járványügyi adatok - erről számolt be az országos tisztifőorvos. Müller Cecília hangsúlyozta: az oltás a tervnek megfelelően zajlik, 9 és félezren pedig már a második adagot is megkapták. A korlátozások meghosszabbításáról várhatóan a héten dönt a kormány.

  • A héten dönthet a kormány a korlátozó intézkedések meghosszabbításáról

"Országos nyitás február elsején!" - a korlátozások ellen szerveztek tiltakozást Budapesten. A Tömeges Üzletnyitás elnevezésű csoport által szervezett esemény arra buzdítja a vendéglátósokat, hogy a szabályozás ellenére nyissanak ki.

A vendéglátóhelyeket érintő korlátozásokat azonban csak elegendő vakcina és tömeges oltás után lehet csak enyhíteni - szögezte le az Operatív Törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese.

Napról napra csökken az új és az aktív fertőzöttek száma egyaránt - erről az országos tiszti főorvos számolt be. Müller Cecília egyúttal elmondta, Magyarország milyen protokollt követ az elhunytakkal kapcsolatban.

A tisztifőorvos hozzátette: bár továbbra sincs elegendő vakcina a védőoltások beadása a tervnek megfelelően zajlik. Mint mondta: csaknem 150 ezer fő megkapta az első védőoltást, több mint 9 ezren pedig túl vannak az emlékeztető oltáson is, ami már hevesebb reakciókat is okozhat.

Hiba kritizálni egy oltóanyagot pusztán azért, mert az esetleg keletről származik - erről már a Dél-Pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosa beszélt a Kossuth rádióban. Szlávik János szerint az AstraZeneca és a Szputnyik vakcinája is biztonságos.

A koronavirus.gov.hu oldal tájékoztatása szerint a jelenlegi védelmi intézkedések fenntartása és betartása továbbra is fontos, a kormány e heti ülésén várhatóan a korlátozások meghosszabbításáról dönt majd.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Képes lesz Szlovákia csökkenteni a társadalmi megosztottságot?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!