A Gyurcsány-párt estig adott időt a Fidesznek

KK, 2017. augusztus 11., péntek 08:48, frissítve: péntek 13:02
A jövő évi választást veszítheti el a kormánypárt, ha kiderül, hogy 2010-ben választási csalással kerültek hatalomra – a DK szerint. A Jobbik is csalást emelget.

A párt országgyűlési képviselője a Hír TV reggeli műsorában azt is mondta, a Jobbik kezdeményezte parlamenti vizsgálóbizottság nem elég hatásos, arra ugyanis nem megy el a Fidesz, szerintük feljelentést kell tenni az ügyben. A Gyurcsány-párt egyébként estig adott határidőt a Fidesznek, hogy bemutassa az akkori plakátkampányuk kifizetését igazoló számlákat.

„A valódi politikai következmény az a 2018-as választásokon tud megtörténni, azok az emberek, akik még hezitálnak, hogy elmenjenek-e szavazni, vagy hogy hova szavazzanak, azt gondolom, hogyha kiderül a Fideszről, hogy választási csalással nyert 2010-ben, akkor nem fognak habozni, hanem elmennek választani, és el akarják zavarni ezt a kormányt. Mert senki nem egy akar egy olyan országban élni, ahol a vezető kormánypárt csalással került hatalomra” – mondta Oláh Lajos országgyűlési képviselő.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

A hét elején a 24.hu írt arról, hogy a Hír TV Műsorszolgáltató és Hirdetésszervező Zrt.-nél nem találták nyomát, hogy kiszámlázták volna a Fidesznek a köztéri reklámok költségeit. A Fidesz továbbra is úgy látja, minden szabályt betartott.

Kepli: Illegitim kormányzást folytat a Fidesz

Választási csalást emleget a Fidesz 2010-es kampányával kapcsolatban a Jobbik is. Kepli Lajos azt mondta, a Fidesz–KDNP-kormány illegitim kormányzást folytat, hiszen 7 éve csalással szereztek kétharmados hatalmat. A jobbikos országgyűlési képviselő hozzátette, a kormánypártok képviselői az elmúlt 27 év legnagyobb politikai botrányában színvallás helyett sunnyognak és bujkálnak.

„A Fidesz gyakran hangoztatja, hogy illiberális demokráciában, illiberális kormányzásban gondolkodik. Mi azt mondjuk, hogy ezzel már nem illiberális, hanem illegitim kormányzást folytat a Fidesz, hiszen választási csalással jutottak 2010-ben kétharmados hatalomhoz, ami gyakorlatilag az elmúlt 27 év legnagyobb politikai botránya. Választási csalással jutottak hatalomhoz, hiszen ha valaki nem tud a választási kampányban elköltött pénzeivel elszámolni, akkor a bűncselekmények gyanúját valósítja meg, többek között a választási csalás, az adócsalás, a tiltott pártfinanszírozás és más bűncselekmények gyanúja is felmerül” – közölte Kepli Lajos.

hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés