2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Híradó 12:00

A gyermekek születése hozzájárul a versenyképességhez

2016. november 16., szerda 08:17, frissítve: szerda 10:16

A kormány a munkaalapú társadalomban hisz, de ehhez szükség van a kívánt gyermekek megszületésére, mondta el a család és ifjúságügyi államtitkár a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom díjátadóján. Novák Katalin szerint a cégek családbarát hozzáállása növeli az ország versenyképességét.

Idén negyedik alkalommal adta át a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Az év családbarát vállalata díjat. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus igazi hungarikumnak nevezte az elismerést.

„Ha jobban meggondoljuk, akkor a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom is egy életvédő hungarikum” – véli Bagdy Emőke.

A kormány munkaalapú társadalom kialakításán dolgozik – mondta a családügyi államtitkár. Novák Katalin szerint meg kell állítani a népesség csökkenését, hogy ne csökkenjen az ország nemzetközi súlya.

„Az a meggyőződésünk, hogy családbarát gondolkodás, a családbarát működés, az hozzájárul a versenyképességünkhöz. Az nem elvesz ebből, hanem hozzátesz. Hozzájárul és versenyképességi szempontból is kifejezetten előnyös, tehát a teljesítményünket nem csökkenti, hanem éppen ellenkezőleg fokozza az, hogyha családbarát módon működünk” nyilatkozta Novák Katalin.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalmat Kopp Mária orvos alapította férjével, Skrabski Árpád demográfussal. Lányuk hisz abban, hogy a program szerethető, hiszen a kívánt gyermekek megszületéséért küzdenek.

„Azt látjuk, hogy közösségekben születnek meg a gyerekek, tehát azokban a támogató közösségekben, akár mondjuk egy faluban, ahol jó a szomszédság és összetartóak az emberek – ott megszületnek. És a legadottabb közösség, az a munkahely. Tehát ha egy munkahely támogatja azt, hogy az embernek legyen családja, akkor ott megszületnek a kívánt gyerekek” – mondta a mozgalom vezetője, Skrabski Fruzsina.

Nem csak a kismamák támogatása volt szempont a díjazottak kiválasztásánál.

„Nemcsak a pozitív pillanatokban vagyunk a családok mellett, amikor öröm van a családban, hanem akkor is mellette állunk a kollégáinknak, amikor nehéz pillanatok következnek be. Tehát akár betegség esetén, vagy családtag halála esetén” – közölte Zámborszky Andrea, a Numil Hungary Kft. HR-vezetője.

Az idei évben 9 vállalkozás nyerte el a Családbarát Vállalat címet, köztük több kis-közepes és nagyvállalat is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!