2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Kövér László a rendszerváltás előtti időkre emlékezett

2017. március 10., péntek 08:15, frissítve: péntek 14:24

A hatalom utasítására állította be törvényellenesnek gyűléseiket az állami hírügynökség – így emlékezett vissza Kövér László a rendszerváltás előtti időkre – az Index beszámolója szerint.

A házelnök a Nagykörúti Polgári Estek vendégeként arról a Momentum Mozgalomról is beszélt, amelyről – az általa felidézetthez hasonlóan – írt a közelmúltban több alkalommal az állami és a kormánypárti sajtó. Kövér párhuzamot vont a Momentum Mozgalom és az 1990-ben ügyködő Fidesz között, szerinte az induláskor mindkét párt feloldotta volna a konzervatív és liberális értelmiségiek közti ellentétet, csak a Fidesz már rájött, hogy ezt nem lehet.

Helyesbítés:

Tegnap este a Nagykörúti Polgári Estek rendezvénysorozat vendégeként nem hasonlította a Fideszhez a Momentumot és nem vont párhuzamot a Momentum Mozgalom és az 1990-es FIDESZ között. A Hír TV Indexre hivatkozó tudósításával ellentétben a házelnök nem állította, hogy induláskor mindkét párt feloldotta volna a konzervatív és liberális értelmiségiek közötti ellentétet.

A Kövér László által elmondottak így hangzottak:

„Azt gondoltuk, hogy történelmi fátumokkal szemben sikeresek lehetünk, de végül is kiderült, hogy nem. Ha a frontvonalak 150 évvel ezelőtt ott húzódtak meg, akkor nem biztos, hogy mi néhány éven belül máshol tudjuk meghúzni, és mind a mai napig ott húzódnak ahol 150 évvel ezelőtt, majd a két világháború között, majd 1988-89-90-ben, meg az SZDSZ kimúlásának pillanatában. A Momentum vagy nevezzük inkább NOmentumnak őket, a NOmentum fellépése pontosan ezt mutatja, hogy ezek meghaladhatatlan mentalitásbeli, értékrendi, emberképi, világképi különbségekből fakadó ellentétek, amiket nem lehet feloldani és kompromisszumokat sem lehet közöttük kötni, mert egymást kizárják ezek a gondolkodásmódok.”

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!