2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

A fideszes lelkész és családja használja az EU-s pénzből épült vendégházat

Hír TV

2018. május 3., csütörtök 18:44, frissítve: csütörtök 18:44

A református lelkész Hörcsik Richárd családja is uniós támogatással építhetett vendégházat Göncruszkán. A szomszéd elmondása szerint azonban az ingatlant leginkább a képviselő és rokonsága használja. A fideszes politikusnak nincs mondanivalója az ügyről.

Egy nagyszülői házból átalakított vendégház építésére pályázott a Nitor Abaúj Szociális Szövetkezet Göncruszkán 2015-ben. A szervezet tagjai között van a térség fideszes országgyűlési képviselőjének Hörcsik Richárdnak a testvére, valamint annak fia is. A hvg.hu írta meg, hogy az alig 700 lakosú Borsod-Abaúj-Zemplén megyei faluban a közel 18 millió forintos uniós támogatással felújított ingatlant nem vendégházként üzemeltetik, hanem saját célra használják.

A szerdán megjelent cikk szerint a házon semmi sem jelezte, hogy kereskedelmi szálláshelyről lenne szó. Csütörtökre azonban egy A4-es papírlapon kikerült: a Ruszkay Pál Vendégház kapujára egy emailcím a szállásfoglaláshoz, és a projekttábla is látható az ablakban.

A helyiek nem szívesen nyilatkoznak arról, mit tapasztalnak a környéken. Mások azt mondták, láttak vendégeket a háznál. „Szoktak lenni idegen autók, nem is egyszer, nem is kétszer, szerintem használják. De hogy kik, azt nem tudom, mert ugye az ember nem ismeri őket, gondolom én interneten jelentkeznek be, vagy valami, de üzemel vendégházként az a lakás” – mesélte egy helyi nő.

A szomszédban lakó idős asszony szerint azonban főleg a Hörcsik család használja a vendégházat. „Ide járnak a Lajosék, a Zsuzsi, az öregek, a gyerekek is járnak ide családostul is látni őket, meg van, amikor szoktak hozni magukkal valakiket” – mondta.

A református lelkész fideszes politikus hallgat az ügyről.

– Cikkek jelentek meg az unokaöccsének az állítólagos szálláshely építéséről, erről mit tud mondani?
– Megpróbálok bejutni valahogy.
– Úgy látja, hogy ez törvényesen történt? Vagy kell vizsgálni ezt az esetet? Egy mondatot mondjon csak képviselő úr. Csak utánakérdezett a dolognak.

Hörcsik Richárd azonban egy szót sem mondott riporterünknek az üggyel kapcsolatban.

A Ruszkay Pál Vendégház esete nem egyedi. Korábban izsáki, edelényi és hollókői fideszes politikusoknál merült fel az uniós fejlesztési források hasonló használata.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!