2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

A Fideszben valóban téma a sorkatonaság visszaállítása

2016. január 17., vasárnap 09:04, frissítve: hétfő 11:43

Valóban foglalkozik a Fidesz a sorkötelezettség visszaállításával, mondta Kósa Lajos, a párt frakcióvezetője az RTL Klub híradójának.

A politikus azonban – amerikai mintára – egy nemzeti gárda vagy nemzetőrség felállítását jobbnak tartaná. Kósa Lajos azt mondta: a sorkötelezettség újbóli bevezetése azt jelentené, hogy a hadköteles fiatalokat újból kiképeznék és szükség esetén bevetnék. Korábban Kövér László, az Országgyűlés fideszes elnöke beszélt arról, hogy katasztrofális hiba volt a sorkötelezettség 2004-es eltörlése, és nem kizárt, hogy a terrorizmus és a migráció miatt visszaállítják. Az újbóli bevezetéshez szerinte összeurópai megegyezés is kell.

Deutsch szembemegy Kövérrel

Szembemegy Kövér László álláspontjával Deutsch Tamás. A Fidesz EP-képviselője a párt 2004-es nyilatkozatával áll ki a sorkötelezettség végleges eltörlése mellett. Idézi a párt alapítói által 1988 márciusában kiadott nyilatkozat azon mondatát is, amely szerint a Fidesz tevékenységében egy olyan új Magyarország felépítésének igényéből indul ki, amelyben a Közép-Európa népeivel való szolidaritás elvei alapján képes közreműködni egy demilitarizált és egységes Európa eszméjének megvalósításában.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!