2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

A Fidesz mellett agitál az egri kórház főigazgatója

Hír TV

2018. április 6., péntek 08:28, frissítve: péntek 13:07

A Hír TV birtokába került körlevélben arra buzdítja munkatársait, hogy április 8-án menjenek el szavazni, és lehetőleg Nyitrai Zsoltra voksoljanak.

A főigazgató szerint a kórház az elmúlt nyolc évben töretlenül fejlődik, ami a fideszes politikus érdeme is. Nyitrai Zsoltot meleg szavakkal méltatja a levélben. Azt írja róla, hogy háttérbe húzódva ugyan, de folyamatosan figyelt a jó gazda szemével.

Reagált a kórházigazgató, nincs probléma a támogatással

Nem érzi nyomásgyakorlásnak az egri kórház főigazgatója, hogy körlevélben buzdította munkatársait a Fideszre való szavazásra. Vácity József, aki egyébként egy másik városban a Fidesz önkormányzati képviselője, azt mondja, csak a véleményét osztotta meg a dolgozókkal, és az szerinte nem tekinthető nyomásgyakorlásnak.

– Javaslatot tett arra, hogy kire kellene szavazni. Mi volt ezzel a célja?

– Állásfoglalás.

– Miért küldte meg ezt az összes munkatársának?

– Mert ez a véleményem.

– És ezt fontosnak érezte, hogy megossza a munkatársakkal a véleményét, vagy ez valamilyen nyomásgyakorlás akart lenni?

– Itt nincs nálam nyomásgyakorlás, én szabad ember vagyok, és a kérdésének az első részére a válaszom igen.

Inkább a betegekkel kellene foglalkozzon

Egy kórház főigazgatójának hivatali időben a betegekkel kellene foglalkoznia kormánypropaganda helyett - mondta Mirkóczki Ádám, aki a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltjeként az egri körzetben induló fideszes Nyitrai Zsolt legesélyesebb ellenzéki kihívója.

Az ellenzéki politikus szerint a főigazgatói levél egyértelmű nyomásgyakorlás, ami morálisan elfogadhatatlan, hiszen ezek után kérdés, hogy a dolgozók merik-e nyilvánosan vállalni a saját véleményüket.

Szerintem egy kórház igazgatójának a munkahelyén a legeslegfontosabb dolga a betegek gyógyítása és a kórház szakmai vezetése. Ennek nyilvánvalóan nem felel meg ez a történet, és az is nyilvánvaló, hogy a doktor úr finoman fogalmazva sok mindent előbbre valónak tart a kórházban mint a betegeket. Jelen esetben Nyitrai Zsolt gátlástalan kiszolgálását – véli a politikus.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!