2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

A Fidesz „bízhatta meg” a Fradi kopaszait

Hír TV

2018. március 19., hétfő 16:49, frissítve: hétfő 17:43

Helyreigazítás

A HírTV.hu portalon 2018. március 19-én a Fidesz „bízhatta meg” a Fradi kopaszait című cikkben valótlanul híreszteltük, hogy Kubatov Gábor közvetlen köreiből bíztak meg valakit, hogy a Fidesz székház területéről a tüntető diákokat szorítsák ki.

Valótlanul híreszteltük, hogy Kubatov Gábor nem látogatta meg Akeem Adamsot a kórházban. A valóság ezzel szemben az, hogy Kubatov Gábor több alkalommal járt bent a kórházban és látogatta meg ott Akeem Adamsot.

2013 márciusában Kubatov Gábor közvetlen köréből bízták meg azzal, hogy az embereivel szorítsák ki a Fidesz-székház területéről a tüntető diákokat – jelentette ki Szabó „Szőke” Ferenc a Privátkopó.hu-nak. A Kubatov kedvenc gyilkosaként emlegetett korábbi Fradi-szurkolói koordinátor kifejtette, 2013. március 7-én arra utasították: szedje össze az embereit, és atrocitás nélkül zárják ki az alaptörvény-módosítás ellen tüntető diákokat a székházából. „Ötven emberemmel jelentem meg a székháznál. Nem bántalmaztunk senkit, a karjuknál és a feneküknél fogva tettük ki a tüntetőket az utcára. Kubatov éppen mellettem állt, amikor felhívta Orbán Viktor miniszterelnök, aki azt kérte tőle, hogy engem vonjon vissza az első sorból, hogy a média munkatársai ne tudjanak kamerázni, fotózni. Már késő volt, mert addigra több felvételt készítettek rólam.”

Bundázással is megbízták

Szőke, aki emberölés miatt 10 évet töltött börtönben, arról is beszélt, hogy 2013 augusztusában – két héttel az előtt, hogy a Ferencváros a Videoton ellen játszott az NB I.-ben –, „a legfelsőbb szintekről” azt az utasítást kapta, hogy „keresse fel otthonában” Kassai Viktor játékvezetőt, és fenyegesse meg, hogy ne fújjon a Fradi ellen. A volt szurkolói koordinátor állítása szerint nem tett eleget a megbízásnak, ott helyben visszautasította azt, a feladat elvégzésére felajánlott 50 ezer forint „célprémiumot” sem vette át. „Néhány nap múlva összefutottam a klub egyik vezetőjével, aki nevetve mondta: látod, Feri, megy ez nélküled is. Ebből arra következtettem, hogy találtak helyettem valakit, aki meggyőzhette Kassait” – tette hozzá.

A Privát Kopó megjegyzi, hogy az akció nem lehetett túl sikeres, mert a Ferencváros 0-2-re kikapott a Videotontól.

Összeverették volna a korábbi edzőt

Akeem Adams, a Ferencváros néhai trinidadi védője 2013. szeptember 25-én szívinfarktust kapott, október 7-én életmentő műtétet hajtottak végre rajta, amely során a bal lábát amputálni kellett. December 29-én agyvérzést kapott, és kómába esett, másnap pedig elhunyt. Ricardo Monizt, a csapat akkori holland vezetőedzőjét népszerűvé tette a szurkolók körében, ahogy kiállt a játékos mellett. A mester szóvá is tette: a klub elnöke, Kubatov Gábor egyszer sem látogatta meg a kórházban a játékost.

Monizt 2013. december elsejével menesztették a kispadról, ám azt tervezte, hogy három nappal később a Megyeri úti Szusza Ferenc Stadionban még megtekinti az Újpest–Ferencváros-mérkőzést, ám ezt Szőke úgy fogalmazott, a klub vezetése mindenképpen meg akarta akadályozni.

„Tartottak attól, hogy a szurkolókat Kubatovék ellen hangolja. Két nappal az összecsapás előtt megbíztak, hogy egy társammal menjünk Moniz lakásához, ami a MOM Park mellett volt, és ha kilép az ingatlanból, brutálisan verjük össze, tegyük mozgásképtelenné – a fiatal magyar barátnőjével együtt. 100-100 ezer forint sikerdíjat ajánlottak fel, amennyiben a munkát elvégezzük. Másfél napot töltöttünk az autóban, mellettünk a viperák előkészítve, de – amint az később kiderült – a holland edző nem tartózkodott otthon, elutazott. Szerencséjére, ugyanis amennyiben nem így tesz, a kórházban végezte volna” – emlékezett vissza a korábbi szurkolói koordinátor, aki szerint ismét a legfelsőbb szinteken kell keresni a felbujtót.

„Hamarosan kapok egy borítékot, hogy ne legyenek anyagi gondjaim”

Állítása szerint azért most állt elő a történetekkel, mert Kubatov Gábor átverte őt. Szabó ugyanis írt egy életrajzi könyvet – szándékosan kihagyva a Fradi-botrányokat –, amelynek kiadásához a pártigazgató segítségét kérte. „Elküldtem neki a kéziratot. Azt üzente, hogy hamarosan kapok egy borítékot, hogy ne legyenek anyagi gondjaim, és a parlamenti választás után kiadatják a könyvemet.” Ám amikor a korábbi szurkolói koordinátor jelezte, megegyezett egy másik kiadóval, amelynek csak az előállítási költségeket kellett volna megfizetnie, Kubatov többet nem válaszolt a megkereséseire.

A Privát Kopó a sportklubot is megkereste Szabó állításaival kapcsolatban. Baranyai Imre, a Fradi Biztonsági Szolgálat Kft., valamint a Ferencvárosi TC biztonsági vezetője reagált Kubatov Gábor helyett. Egyebek mellett azt írta, „az illető, fogalmazzunk egyértelműen, hazugságok tömkelegével tévesztett meg mind engem, mind a klubot.”

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!