2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

A fenyegető csecsen férfi ügye is napirendre kerül

2017. április 26., szerda 08:08, frissítve: szerda 11:49

A csecsen férfi ügyéről is szó lesz ma az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának kihelyezett ülésén.

A testület szocialista elnöke azt derítené ki, hogy jelent-e nemzetbiztonsági kockázatot Magomed Daszajev, aki megfenyegette, majd nyilvános bocsánatkérésre kényszerítette a szovjet emlékművet festékkel megdobáló Komáromy Gergelyt. A csecsen férfi tíz éve, bevándorlóként érkezett Magyarországra – azóta jól menő vállalkozó, és azt állította, hogy kormányközeli kapcsolatai is vannak.

Mirkóczki Ádám, a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos tagja szerint először azt kell kideríteni, hogy mulasztottak-e a magyar hatóságok a férfi ügyében.

„Én első körben szeretnék egy korrekt és konkrét tájékoztatást arról, hogy ez az ember kicsoda, micsoda, a magyar hatóságok mennyire vannak képben, azért itt, ami korábban, illetve az eset után néhány napja a sajtóban napvilágot látott, hogy milyen kapcsolatok lehetnek, hogy nagykövetségi taggal is levelezésben állt a cselekedet előtt, én azt gondolom, hogy nagyon sok olyan szempont van, amiről kellene, hogy tájékoztatást kapjunk, és ennek kapcsán vizsgáljuk azt, hogy mulasztott-e bármit a magyar hatóság” – mondta a politikus.

Tekintse meg a teljes interjút:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!