2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

A falhoz csapkodta újszülött gyermekét

2015. október 6., kedd 15:19, frissítve: kedd 16:22

Hat és fél év börtönt kapott az a nő, aki megpróbálta meggyilkolni hetedik gyermekét tavaly novemberben. Az újszülött az orvosoknak köszönheti életét, ma már nevelőszülőknél él.

A nő úgy tervezte, hogy hetedik gyermekét titokban hozza világra otthon, majd berakja a kecskeméti kórház csecsemőmentő inkubátorába. Amikor megindult a szülés, kiment az udvari vécébe, ollóval elvágta a köldökzsinórt. A gyermek beesett a pöcegödörbe, ahonnan anyja kivette és többször a vécé falához vágta. A kicsi túlélte, mire a nő szőnyegbe csavarta, majd a földhöz csapta. Az újszülött életveszélyes sérüléseket szenvedett.

„(Az) elkövetési mód az átlagosat lényegesen meghaladó embertelenséget, brutalitást jelez az ügyészség álláspontja szerint, a sérülés és a vádlott cselekménye (között) közvetlen ok-okozati összefüggés áll fent. Hát, itt gyakorlatilag vizsgálat tárgyát kellett, hogy képezze a vádlott szándéka, az elkövetési mód, a keletkezett sérülések alapján egyértelműen emberölésre irányul álláspontom szerint” – közölte Hubay Attila, a Kecskeméti Járási Ügyészség ügyésze.

Az anya azzal védekezett, hogy stresszhelyzetben máskor is viselkedett már őrültként. A nőt a férje már a teherbe esés előtt megfenyegette, hogy elhagyja, ha újabb gyermekük születik, ezért nem is mondta meg neki, hogy ismét várandós.  

„A családjának az állapota, illetve a már meglévő hat gyermeke mellett ez az újabb terhessége terheket rótt a vádlottra, és emiatt beszűkült idegállapotban követte el ezt a cselekményét. Emellett az is megállapítható, hogy tulajdonképpen ez egész cselekménye a szülés utáni depresszió jeleit mutatja” – jelentette ki Kissné Szabó-Kis Márai ügyvéd.

„Mindenkit arra kérek, hogy bocsásson meg. Szánom már az egészet, kétségbeestem, nem tudtam, hogy mit csinálok” – mondta a vádlott.

Az elsőfokú bíróság hat és fél év börtönre ítélte a nőt. „Nincsen szó elhúzódó bántalmazásról. Lényegében kettőrendbeli erőhatásra került sor, a fejnek a kemény felülethez való csapása, az adott körülmények között az újszülöttnek a viszonylagos sérülékenységével számolva a halálos eredmény gyors bekövetkezését célozta. Az alkalmazott erő mértéke, az erőbehatás célzott volta, a keletkezett sérülések jellege és súlya alapján az következik, hogy a vádlott tudatában a sértetti halál gyors előidézése és bekövetkezése jelent meg” – ismertette Fodor Endre, a Kecskeméti Törvényszék bírája.

A Kecskeméti Törvényszék a nő előzetes fogva tartását megszüntette, a jogerős ítélet kihirdetéséig családjával lehet.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!