2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Napi aktuális 05:00

A diétás odavert egyet a klasszikus rudinak

2015. október 3., szombat 11:00, frissítve: szombat 15:39

A középmezőnyben végeztek a klasszikus, mindeni által jól ismert túrórudik Panaszkönyv című műsorunk tesztjén. A diétás termékek viszont jól vizsgáztak, a szakértők szerint azért, mert ebben igazinak és természetesnek tűnt a túró, és nem volt aromákkal elnyomva az íze.

A kockás, a pöttyös a diétás, a saját márkás, de még orosz édesség is górcső alá került. A Panaszkönyv stábja most a túrórudikat tesztelte. Először az utca embere véleményezte a számozott dobozokba áttett édességeket. Az átlag fogyasztóknál vezető helyen végzett az egyik szénhidrátcsökkentett, diétás túrórudi, a klasszikus mindenki által ismert márkáknak viszont csak a középmezőnyben jutott hely. Ezek után gasztronómiai szakértők is kóstoltak.

„Ezen például itt látszik, hogy elég kemény lehet a csokibevonat, és picit eláll a túró a csokitól, szerintem szárazabb a túró, de mindjárt megnézzük, hogy igazam volt-e. Határozottan keményebb a csoki és több benne a túró, viszont ez meg iszonyúan citromos, nem tudom, hogy ez egy ízesített vagy egy natúr túrórudi-e, de ezt viszont nagyon elcitromozták” – így Ganter Klári gasztronómiai szakértő.

Volt olyan nyalánkság, amelyiknél egészen érdekes ízkombinációt éreztek a zsűritagok. A szakértők véleménye megegyezett a fogyasztókéval. Maradt első helyen a diétás édesség, mivel a zsűri szerint ebben igazinak és természetesnek tűnt a túró, és nem volt aromákkal elnyomva az íze.

„Engem gumicukorra emlékeztet, vannak ilyen kis ízesített gumicukrok, kicsit olyasmi íze van ennek, inkább a túró része, a citrom és ami benne van még ízesítőként” – fejtette ki véleményét Sebestény László, a Lucullus Gasztronómiai Egyesülettől.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!