2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

A CÖF százmilliója mögé nézne az ellenzéki párt

2017. április 27., csütörtök 20:14, frissítve: csütörtök 23:25

Közérdekű adatigénylést nyújt be az Együtt, hogy kiderüljön, mennyivel támogatják a kormányközeli Civil Összefogás Fórumot az állami cégek. A HVG úgy tudja, a békemeneteket is szervező civil szervezet az MVM-től is százmilliókat kapott.

Soros György látogatása és az illegális migráció ellen, illetve Orbán Viktor mellett demonstrált szerdán, illetve csütörtökön a Civil Összefogás Fórum. A HVG szerint állami pénzből is finanszírozhatják az ilyen utakat.

„Nekünk nyitott a könyvelésünk, és bármikor hajlandóak vagyunk az illetékesek előtt fillérre elszámolni, ahogy minden évben el is számoltunk” – mondta Csizmadia László, a CÖF elnöke.

A hetilap információi szerint a Civil Összefogás Fórum alapítványon keresztül több száz millió forintot kapott tavaly az állami energiaholdingtól, az MVM-csoporttól. Az ilyen típusú belföldi támogatásokat jelenleg nem kötelező a CÖF-nek nyilvánosságra hozni. Az Együtt ezért közérdekű adatigénylést nyújt be a céghez.

„Ez egy egészen arcpirító gyakorlat, kettős mérce, hiszen miközben, ugye, zajlik a hazai civiltörvénynek a tárgyalása, és azt látjuk, hogy a kormánynak nem tetsző civil szervezetek akár 7 millió támogatás után is meg lesznek bélyegezve és a szőnyeg szélére állítva, közben a kormánynak tetsző civil szervezetek pedig számolatlanul fogyaszthatják a közpénzt” – hangsúlyozta Hajdu Nóra, a párt alelnöke.

Lázár János nem cáfolta a HVG értesüléseit. „Abban, hogy egy civil szervezetet vagy egy nem kormányzati szervezetet támogat az MVM, abban semmi gond nincs, hogyha ez teljesen átlátható, ellenőrizhető és transzparens” – vélekedett a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Az LMP és a DK szintén azt követeli, hogy a Civil Összefogás Fórum hozza nyilvánosságra, hogy mennyi pénzt kaptak állami cégektől.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!