2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

A CÖF 800, a Fidesz pártalapítvány 500 milliót kapott tavaly

Hír TV

2018. június 12., kedd 12:32, frissítve: kedd 13:13

Csaknem 800 milliót költött tavaly a kormányközeli, Békemeneteket szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF). A főként közpénzből gazdálkodó szervezet nyilvános beszámolójában azonban azt továbbra sem részletezi pontosan, hogy a választásokat megelőző évben ezt az összeget mire költötték el. Kizárólag a Kárpát-medence civilszervezetei együttműködésének koordinálására elköltött 45 milliót nevesítik, amire a Fidesz pártalapítványától kaptak pénzt.

2017-ben a beszámoló szerint összesen 282 millió forint támogatást kaptak – azt azonban nem nevesítik, hogy honnan. Ehhez az összeghez adódott a Magyar Villamos Művektől egy évvel korábban kapott félmilliárd forintos támogatás. A pénzt a többi közt szellemi honvédelemre, illetve innovatív ételkreációk, komplettált élelmiszerek kifejlesztésére költötték.

Félmilliárd

Akárcsak 2016-ban, 2017-ben is több mint félmilliárd forintból gazdálkodott a kötcsei polgári pikniket is szervező Szövetség a Polgári Magyarországért alapítvány. Az 500 millió forintot meghaladó összeget a Fidesz pártalapítványa a központi költségvetésből kapta.

Nagyobb támogatást egyetlen magánszemélytől kaptak, Keszthelyi Eriktől, aki 3 millió forinttal járult hozzá a kormánypárti szervezet működéséhez. Keszthelyi biztosítási alkusz cége egyébként a 2010-es kormányváltás óta sorra nyeri el az állami cégek közbeszerzéseit, érdekeltségei, bevételei az állami megbízások révén az elmúlt években megtöbbszöröződtek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!