2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

„A civilek kutya kötelessége beleszólni a politikába”

2017. augusztus 19., szombat 09:27, frissítve: szombat 09:41

A civil szervezeteknek be kell avatkozniuk a belpolitikába, ha veszélyben látják az alapvető jogokat – jelentette ki Dénes Balázs, az Európai Szövetség a Szabadságjogokért nevű tömörülés vezetője Newsroom című műsorunkban.

Dénes Balázs azt mondta: büszke arra, hogy olyan szervezeteket irányított, amelyeket Soros György támogatott. Hangsúlyozta, hogy a forrásért cserébe soha nem kapott semmilyen utasítást a milliárdos üzletembertől.

„Úgy gondolom, nem lehet vitatni, hogy a magyar civil szervezeteknek, jogvédő szervezeteknek van-e joguk beleavatkozni magyar belpolitikai folyamatokba, szerintem a létüket kérdőjelezzük meg, hogyha ezt elvitatjuk tőlük. Jogvédőként úgy vélem, hogy a jogvédő szervezeteknek kutya kötelességük beavatkozni belpolitikai folyamatokba akkor, hogyha azt látják, hogy a szólásszabadság, az emberi jogok – amivel ők foglalkoznak, és említhetnék egy sor más területet is – nem jól, vagy kifejezetten rosszul működik. Aki azt vitatja, hogy a Magyar Helsinki Bizottságnak, vagy a Társaság a Szabadságjogokértnak van-e joga beleavatkozni a magyar belpolitikába, az nem érti ezeknek a szervezeteknek a működését” – hangsúlyozta az Európai Szövetség a Szabadságjogokért vezetője.

Tekintse meg a teljes interjút:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!