2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

A cigányok deportálásáról beszélt, most elítélték

2015. november 26., csütörtök 16:44

Jogerősen is elítélték a cigányozó jobbikos politikust. Mohácsi Lászlót egy roma asszony perelte be, miután a cigányok deportálásának lehetőségéről beszélt.

„Lehet oda őket deportálni, és ott kibontakozhatnak. Nagyon komoly problémák ezek” – ezt mondta a cigányokról áprilisban a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlésben a jobbikos Mohácsi László, amikor a testület a segélyezés szigorításának következményeit vitatta meg.

A politikus ellen egy budapesti roma asszony személyiségi jogi pert indított, amelyet első fokon meg is nyert szeptemberben. Mohácsi László azonban fellebbezett, így a per a Debreceni Ítélőtáblára került.

„Az ítélőtábla az elsőfokú bíróság ítéletének nem fellebbezett részét nem érinti, a fellebbezett részét helybenhagyja” – fogalmazott Csikiné Gyuranecz Márta tanácsvezető bíró.

A felperes jogi képviseletét egy jogvédő iroda vállalta.

„Az első fokú ítélet megalapozott volt, amely jogerőssé vált a mai napon. Nagyon örülünk neki, bízunk benne, hogy az ilyen és hasonló ítéletek nyilvánossága, illetve a megítélt összegek alkalmasak lesznek arra, hogy a gyűlöletbeszéd visszaszoruljon Magyarországon” – mondta Ammann Zsuzsanna a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda ügyvédje.

A cigányozó Mohácsi László, akinek a végzettsége református lelkész, nem jelent meg a másodfokú ítélet kihirdetésén. A politikusnak százezer forint sérelemdíjat kell fizetnie a felperesnek, és közzé kell tennie saját költségén egy bocsánatkérő nyilatkozatot is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!