2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

A CEU egyelőre nem tud biztosat mondani az új jelentkezőknek

2017. május 22., hétfő 10:33, frissítve: hétfő 10:40

Az egyetem rektorhelyettese szerint a doktori képzést megkezdők csoportját érintheti az intézményre vonatkozó törvénymódosítás, ha szeptemberig nincs megegyezés a kormánnyal.

Enyedi Zsolt a Hír Televízió Reggeli járat című műsorában azt mondta, azok, akik idén kezdik meg tanulmányaikat, még végigjárhatják Budapesten az iskolát, de a jövőre jelentkezőknek már csak a diplomát tudják ígérni, azt nem, hogy Budapesten kapják meg.

„Azok, akik 2017-ben kezdik el a tanulmányaikat, többségükben védve vannak; van egy kisebb csoportjuk, amely esetében a tanulmányok utolsó szakasza bizonytalan, ők azok, akik a doktori programra jelentkeztek. Az amerikai rendszerben a doktori program hat évig is eltarthat, márpedig a törvény szövegében az van, hogy amennyiben visszavonják az egyetem működési engedélyét, akkor az utolsó év, amikor taníthatunk, 2020–21. Lesznek olyan phd-diákok, akik ekkor még nem fejezik be doktori disszertációjukat, az ő esetükben van kérdőjel. A többi diák esetében azt mondjuk, hogy nyugodtan befejezhetik itt Budapesten. Azoknak az esetében pedig, akik a következő évben érkeznek, azt tudjuk csupán mondani, hogy mi garantáljuk, hogy diplomát kapnak, azt nem foguk tudni garantálni, hacsak nem változik valami, hogy Budapesten” – fogalmazott a rektorhelyettes.

Enyedi arról is beszélt: néhány hete még elképzelhető lett volna a kompromisszum, most nem látja jelét annak, hogy változtatni akarnának a CEU-t érintő törvénymódosításon.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!