2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Radar 23:40

Belföld

A cél Európa legjobb, leggyorsabb és leghatékonyabb mentőszolgálatának a létrehozása

A következő időszak célja, hogy Európa legjobb, leggyorsabb és leghatékonyabb mentőszolgálata jöjjön létre - mondta híradónknak a mentők szóvivője. Győrfi Pál kiemelte: a már számos vármegyében bevezetett ügyeleti rendszert jól fogadták az érintettek, nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedőnek számít a betegelégedettség.

  • A cél Európa legjobb, leggyorsabb és leghatékonyabb mentőszolgálatának a létrehozása

November elsejétől Zala vármegyében is az Országos Mentőszolgálat biztosítja az alapellátási ügyeletet, aminek a Zalaegerszegi Egészségügyi Alapellátási Intézmény adja át a stafétát.

A mentőszolgálat sürgősségi ügyeletet Zala vármegye három pontján, Zalaegerszegen, Keszthelyen és Nagykanizsán biztosít. A zalaegerszegi egészségügyi ellátási intézmény vezetője rámutatott: a pácienseket a háziorvosok rendelési idejükben továbbra is változatlanul várják. A bajbajutottak ügyfélfogadási időn kívül és ünnepnapokon, a 1830-as számon mostantól a mentőktől kérhetnek segítséget.

A mentőszolgálat szóvivője híradónknak elmondta, az ügyeleti rendszert jól fogadták az érintettek.

"Gyűjtjük a visszajelzéseket és büszkén mondhatom, hogy nagyon jók ezek a visszajelzések, 4.3 az átlagunk egy 1-től 5-ig terjedő skálán"

- emelte ki Győrfy Pál, aki rámutatott, hogy nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedőnek számít a betegelégedettség.

A szóvivő arról is beszélt, hogy Pintér Sándor utasítására komoly változások lesznek a mentőknél.

"A belügyminiszter úr, miközben miközben elismerését fejezte ki a mentők munkája iránt, feladatokat is szabott. Talán a legfontosabb cél az, hogy hozzuk létre az elkövetkező időszakban Európa legjobb, leggyorsabb és leghatékonyabb mentőszolgálatát. Ennek számos eleme van, ezek a munkafolyamatok már zajlanak"

- mondta Győrfy Pál. 

Kiemelte: az Országos Mentőszolgálat háromról öt szintűre finomítja az ellátások sürgősségi besorolását, emellett elvárás lesz, hogy kielemezzék a segélyhívásokat. Korlátozni fogják a mentőautók sebességét is. Így október elejétől a megkülönböztető jelzést használó mentőautók legfeljebb 30 kilométer/órával léphetik túl a legnagyobb megengedett sebességet.

A szóvivő még hozzátette: novembertől az úgynevezett helyszíni videóhívást is bevezeti az Országos Mentőszolgálat. Ilyen esetben a segítségre szorulóról, illetve a körülményekről videóközvetítést adhat a mentésben közreműködő.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

A miniszterelnök szerint nagy erők állnak a háborúpárti politikusok, a háborúpárti álláspont mögött, és erőteljes erőközpontok érdekeltek abban, hogy a háború folytatódjon, sőt hogy kiterjedjen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!