A büntetőügyben is elővették Oszkót + Videó + Képek

TK, 2012. január 11., szerda 12:55, frissítve: szerda 12:55
Veres János után a Bajnai-kormány pénzügyminiszterét hallgatta meg tanúként a Központi Nyomozó Főügyészség a Velencei-tó partjára tervezett kaszinó koncessziós szerződéséről. A büntetőfeljelentést a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal tette egy éve.

A KEHI ugyanis a kormányváltás után olyan dokumentumokat talált, amelyek alapján a kaszinó üzemeltetésére kiírt pályázat feltételeit a nyertessé nyilvánított külföldi befektetők tollba mondták a Pénzügyminisztériumnak.

Fotó: Kocsis Zoltán

Oszkó Péter a Hír TV helyszínen levő munkatársának megerősítette, hogy Központi Nyomozó Főügyészség tanúként hallgatta meg. A volt pénzügyminiszter elmondta, hogy ő nem hibázott, és csak az a kérdés, hogy az állam mennyit követelhet még a telekcsere-ügyben.

Oszkó Péter kedden a Fővárosi Törvényszéken tett tanúvallomást abban a polgári perben, amelyet a Nemzetgazdasági Minisztérium indított a kötbér megfizetéséért a kaszinó üzemeltetési jogát elnyerő céggel szemben. A Bajnai-kormány pénzügyminisztere elismerte: a koncessziós szerződést anélkül írta alá, hogy elolvasta volna Ronald S. Lauder amerikai befektető kezességvállalási nyilatkozatát. Az üzletembernek kellett volna fizetnie abban az esetben, ha a kaszinó üzemeltetési jogát elnyerő cég nem tud. A Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szerint a Lauder által vállalt garancia korlátozott időre és pénzösszegre szólt, noha a szerződés szerint teljes körűnek kellett volna lennie.

Fotó: Kocsis Zoltán
Fotó: Kocsis Zoltán
Fotó: Kocsis Zoltán
Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés