2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

A BRFK vezetője nem árulta el, miért maradtak el a razziák

Sem a jelenlegi budapesti rendőrfőkapitány, sem az elődje nem válaszolt a Hír TV azon kérdésére, hogy miért nem tartottak soha rendőrségi razziát a Hajógyári-szigeten.

A Hír TV Célpont című műsorában megszólaltatott volt operatív tiszt szerint a BRFK kábítószer-ellenes nyomozóinak és a III. kerületi rendőrkapitányság járőreinek mulasztása is kellett ahhoz, hogy a Hajógyári-szigeten szabadon folyhasson a drogkereskedelem. A szórakozóhelyeket irányító Vizoviczki Lászlót a múlt héten tartóztatták le, a gyanú szerint évek óta megvesztegetett több rendőrtisztet, hogy a szigeten soha ne legyen razzia.

A Célpont pénteki adását itt tekintheti meg.

„Ezt a dolgot körülbelül 10-12 évvel ezelőtt már meg kellett volna lépni. Az Óbudai-sziget egy elszigetelt, Las Vegas-szerű képződménye volt Budapestnek, ahol nem kellett félni, hogy rendőr jön, ahol majd a Vizó emberei intéznek mindent, ahol gátlás nélkül lehet venni a kábítószert választék szerint” – mondta el Labanc Ferenc, a BRFK volt rendőrtisztje a Célpontban.

Tóth Tamás budapesti főkapitány nem válaszolt a Hír TV razziák elmaradásának okait firtató kérdésre. Tóth Tamás hivatali elődje, az azóta nyugdíjas vezérőrnagy Tóth Gábor sem volt sokkal bőbeszédűbb. Tóth 2007 és 2010 között vezette a fővárosi rendőrséget.

Szombat éjszaka egyébként – talán a rossz idő miatt – a szokásosnál kevesebben látogattak ki a szigetre. A fiatalokat azonban ezúttal sem zaklatták rendőrök, hajnalban is úgy távozhattak a diszkókból, hogy egyetlen rendőr sem volt a környéken.

A korrupciós botrány – Ez történt mostanáig

Olyan rendőr, akit nem vesztegettek meg, gyakorlatilag nem is közelíthette meg azokat a szórakozóhelyeket, amelyek az éjszakai életben Vizónak becézett, mára már előzetesben lévő vállalkozó érdekeltségeibe tartoztak – írja a Magyar Nemzet. A lap egy olyan rendőr esetéről is beszámol, akit életveszélyesen megfenyegettek, mikor intézkedni akart a Hajógyári-szigeten lévő szórakozóhelyeken.

Mint az MNO csütörtökön beszámolt róla, emberölés megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség a Hajógyári-szigetről tavaly eltűnt fiatalember ügyében. Az ORFK szóvivője közölte, erre a múlt héten kirobbant rendőri korrupciós ügy világított rá. A 21 éves fiatal tavaly decemberben tűnt el, a rendőrség mostanáig közigazgatási eljárásban vizsgálta az esetet. Akkoriban a sajtó arról írt, hogy a férfi – eltűnése előtt – szóváltásba, majd dulakodásba keveredett a Dokk diszkó kidobóival. Többek között ennek a szórakozóhelynek is tulajdonosa V. László.

Két korábban balesetnek tűnő vízbefulladást és egy eltűnést is vizsgál a BRFK a rendőrségi korrupciós botránnyal összefüggésben.

Ismert, a Pesti Központi Kerületi Bíróság csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezte a múlt héten kirobbant rendőrségi korrupciós ügyben őrizetbe vett G. Imrét, a Nemzeti Nyomozó Iroda szervezett bűnözés elleni főosztályának volt vezetőjét és K. Attilát, a BRFK bűnügyi információs főosztálya kiemelt ügyek osztályának felderítéssel foglalkozó egykori nyomozóját.

A vezető beosztású rendőri vezetőket érintő korrupciógyanús ügynek így már összesen hat gyanúsítottja van: négy rendőr és két civil. Négy személyt vasárnap helyeztek előzetes letartóztatásba korrupció megalapozott gyanújával. A két civil közül az egyik V. László, az alvilági körökben jól ismert személy. Az ORFK egyébként szintén vasárnap rövid közleményben tudatta: Hatala József országos rendőrfőkapitány június elsejei hatállyal indoklás nélkül felmentette Gulyás Imre alezredest, Hopka Lajos felettesét, az NNI szervezett bűnözés elleni osztályának főosztályvezetőjét.

A korrupciós ügyről további részleteket itt olvashat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!