2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

A börtönből facebookozott egy rab

Hír TV

2017. október 20., péntek 09:23, frissítve: péntek 12:56

Még fenyegető videót is töltött fel a közösségi oldalra.

A sopronkőhidai fegyházból posztolt a Facebookra egy elítélt, aki egy ismerősét meg is fenyegette egy közzétett videójában – írta a Blikk.

A rab azt írta, hogy ehetetlen a börtönkoszt, illetve hogy olyan a zárkája, „hogy másnak a lakása nincs olyan jó”, illetve egy videót is megosztott, amelyben egy ismerősét azzal fenyegette, hogy ha kijut a börtönből, akkor majd számolnak.

A lap szerint a fogvatartott férfi tizenkét éves fegyházbüntetését tölti, mert részt vett 2008-ban a pécsi kézigránátos támadásban, amelyben két ember meghalt.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője közölte: a fegyenc közösségi oldalát a létrehozását követő néhány órán belül észlelték, és meg is tették a szükséges intézkedéseket, az esettel összefüggő valamennyi körülmény tisztázása érdekében belső vizsgálatot indítottak.

Nem egyedi eset

A Hír TV számolt be arról, hogy az év elején is posztolt egy rab a közösségi oldalra a szombathelyi fegyházból. Bár a börtönben a rabok elvileg csak szigorúan szabályozott körülmények között használhatnak telefont, a Hír TV birtokába került felvételek tanúsága szerint áprilisban egy kábítószer-kereskedelem miatt elítélt férfi a cellájából posztolt fotókat, kommentelte ismerősei bejegyzéseit.

Januárban egy hasonló ügy miatt kellett távozniuk a szombathelyi és a tiszalöki büntetés-végrehajtási intézet parancsnokának. A tiszalöki börtönből a rabok mobiltelefonnal készített felvételeket töltöttek fel az internetre, ezeken látható volt, ahogy szilveszterkor többen egy nyitott ajtajú cellában buliznak. A szombathelyi fegyházból a berhidai rémként elhíresült, rabszolgatartásért elítélt rab naponta posztolt magáról fényképeket a Facebookra.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!