2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Egy bolond százat csinál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Egy bolond százat csinál 22:00

Belföld

A bíróságon is tagad az MSZP-s "elszámoltató"

Tagadja a törvénytelen adatgyűjtést a Keller László, volt közpénzügyi államtitkár. Az MSZP-s politikust hivatali visszaéléssel vádolják, mert 2004-ben vizsgálatot indított a Somogy megyei vadászatok ügyében. A bekért adatokból a vád szerint bizalmas információk is kiderültek, amelyeket az érintett politikai célokra akart felhasználni.

A vádlottak padján ülve jegyzetelt Keller László. A volt szocialista közpénzügyi államtitkárt hivatali visszaéléssel vádolja az ügyészség: a gyanú szerint 2004-ben jogellenesen kért adatokat a minisztériumoktól vidéki vadászatokról, az adatokat pedig politikai célokra akarta felhasználni. Keller ellen 2010-ben indult eljárás, miután megszűnt mentelmi joga.

A Honvédelmi Minisztérium (HM) akkori kabinetvezetője azt mondta, Keller azzal indokolta az adatok bekérését, hogy törvénytelen, engedély nélküli vadászatokról szerzett tudomást. Az állítólagos törvénysértéseket azonban senki nem vizsgálta ki. A HM megkapta a Keller által kér adatok egy részét a vadásztársaságoktól, de állításuk szerint adatvédelmi okokból ezeket végül nem továbbították az MSZP-s politikusnak.


A somogyi vadásztársaságok munkatársai a bíróságon azt mondták, a vadászati és a trófeabírálati naplók bekérése mögött politikai okokat sejtettek. „Politikai jellegű élt véltünk felfedezni ezekben a megkeresésekben, főleg miután a ezek arra a három településre koncentrálódtak a megyében, amelyekben az adatbekérő számára fontos személyek vadászhatta” – mondta a Buzgó József, volt vadgazdálkodási osztályvezető.

A SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. szakembere azt mondta, végül Benedek Fülöp, a mezőgazdasági tárca akkori államtitkára javasolta nekik, ne küldjék el Kellernek az adatokat.

Korábbi sajtóhírek szerint Keller László páncélszekrényébe bezárva tartotta az összegyűjtött adatokat, sőt az ügyészség szerint Keller a sajtót is információkkal láthatta el. A volt államtitkár tagad.

A kaposvári társaság vezetői azt mondták, az állami vállalatnak anyagi kára is származott a vadásznaplók kiadásából, ugyanis a botrány kirobbanása után megcsappant a vendégvadászatok száma.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!