2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

A benzinkutas-trafikos fideszes vadászpanziót is építhetett uniós pénzből

,

2017. január 25., szerda 12:08, frissítve: szerda 19:07

Soron kívüli vizsgálatot kezdeményez a Magyar Államkincstár az izsáki polgármester ügyében. Ezt a Miniszterelnökség államtitkára mondta a 444.hu-nak. A fideszes településvezető ugyanis uniós pénzből épített vadászpanziót, amelyben valójában ő lakik életvitelszerűen. Mondok József ezt korábban az N1TV-nek is elismerte. A Jobbik és egy magánszemély is az ügyészséghez, a DK az Európai Csalás Ellen Hivatalhoz fordult.

Még 2014-ben kapott 35 millió forintos uniós támogatást Izsák fideszes polgármesterének cége egy vadászpanzióra. A szálláshely elkészült, azonban sehol sem hirdetik, a polgármester viszont minden reggel onnan jár dolgozni. Mondok József egy tudtán kívül készült hangfelvételen arról beszélt az N1TV riporterének: azért kellett beköltöznie, mert korábban négyszer is betörtek az ingatlanba.

– Hát többnyire ott lakok. Szüleimnél vagyok bejelentve.
Bejelentve, de életvitelszerűen a vendégházban él.
– Ott kell hogy legyek, igen. Meg ott mellette van egy istállóépület, 100 darab agancs van ott, szarvasagancs.

A polgármester azt is elismerte: a vadászházba csak a barátait engedi be. „Van egy vadászterülete a Mondok Kft.-nek, ami az én cégem. Érkeznek vendégek meg a baráti kör és a lovasok. Itt azért tavaly is nem tudom, mennyi bevétel volt. Szépen, aranyosan működik, és áll a lábán” – tette hozzá Mondok József.

A Jobbik nyomozóhatóságokhoz fordul, a párt szóvivője szerint biztos, hogy a Fideszben más is tudott a visszaélésről. „Hogyha egyszer és mindenkorra tisztességesen fel lennének tárva ezek az esetek, akkor gyönyörű, kristálytiszta kép rajzolódna ki, hogy ezek az ügyek hogyan zajlanak, ehhez azonban kell egy Polt Péter-mentes ügyészség, és kell egy olyan Belügyminisztérium, amely a rendőrséget és a hatóságokat nem pártpolitikai alapon, hanem pusztán a törvény adta feltételeknek, lehetőségek és célok mentén üzemelteti” – mondta Mirkóczki Ádám.

A DK az unió csalás elleni hivatalához fordul, a feljelentéseiről elhíresült Tényi István pedig a Bács-Kiskun megyei Főügyészségen tett feljelentést az ügyben, sikkasztás gyanújával.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!