2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

A becsültnél is nagyobbat bukott Rogán kötvénybiznisze

2017. június 17., szombat 08:11, frissítve: szombat 11:46

Nagyjából 14 milliárd forintos kár érte az adófizetőket.

Hatalmasat bukott a magyar állam Rogán Antal kötvénybizniszén. A Magyar Nemzet azt írja: a korábban becsültnél is sokkal nagyobb veszteség érhette az államot a letelepedési kötvények kamatai miatt. A lap szerint Demeter Márta független országgyűlési képviselő közérdekűadat-igényléssel fordult a Nemzetgazdasági Minisztérium alá tartozó Államadósság-kezelő Központhoz.

A hivatalos válaszból az derül ki, hogy a kötvényprogram kezdete óta a magyar adófizetőket 1,2 milliárd forintos kár érte. Ebben azonban nincsenek benne az idei adatok, így a Magyar Nemzet számításai szerint az állam akár 13 milliárd forinttal is több kamatot fizethetett ki, mintha a szokásos piaci finanszírozást választotta volna.

Demeter Márta független képviselő szerint az ügyben felmerül a bűncselekmény gyanúja.

„Mondhatjuk, hogy ez lényegében egy állam által menedzselt pénzmosoda, hiszen azok, akik megvásárolják ezeket a kötvényeket, nem tudjuk, hogy milyen pénzt fizetnek be az offshore cégeken keresztül a magyar államhoz, és ugye majd amikor visszafizetési kötelezettsége van a magyar államnak, akkor tiszta pénzt fog visszafizetni ezeknek az embereknek. Tehát egyértelműen több helyen is bűncselekmény gyanúja felmerülhet, akár hűtlen kezelést tekintve, akár a pénzmosási szabályok megkerülését tekintve” – mondta a politikus.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!