2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Egy bolond százat csinál

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

A baloldal „zöldítése” csak gyomos és gondozatlan közterületeket eredményezett

Kevés zöldfelület, elszáradt „méhlegelők”, kiszáradt fák és beépítésre ítélt parkok mutatják Budapest baloldali vezetésű kerületeinek állapotát. Karácsony Gergely annak ellenére, hogy politikai kérdésként kezeli a zöldítést, még az általa ültetett facsemetéket sem gondoztatta a rakparton, így azok kipusztultak. Óbudán és Ferencvárosban sem jobb a helyzet. Néhol méteres gaz burjánzik.

  • A baloldal „zöldítése” csak gyomos és gondozatlan közterületeket eredményezett

,,Egészen más lesz ennek a térnek a hangulata" - ezt csaknem két éve ígérte Karácsony Gergely, akkor még a Blaha Lujza tér zöldítéséről beszélt. Most azonban jól látható, hogy helyette leginkább térkövekkel fedték le a területet. A tér felújítása még 2019-ben, Tarlós István városvezetése idején indult el, a kormány pedig 1 milliárd forinttal járult hozzá a megújításához. Miután Karácsony Gergely átvette a beruházás folytatását, a Blaha Lujza tér nem lett zöldebb. Ráadásul a projekt az eredeti tervekhez képest egy évet csúszott és milliárdokkal lett drágább.

A baloldali vezetésű Óbudán is borzasztó állapotok uralkodnak. Méteres gaz lengedezik a szélben, a térkövek között térdig ér a gyom, a lépcső szélén már nem lehet közlekedni a felnőtt növényzettől.

A helyiek többsége éppen ezért nem érti, miért álcázzák méhlegelőnek az ilyen és ehhez hasonló gazos területeket.

Nemcsak az óbudai, de a ferencvárosi közterületeket is több helyen túlnövekedett növényzet borítja. A Tűzoltó utca és a Márton utca közti szakaszon pedig még a csatornatetők is szeméttel vannak tele. 

Zuglóban is irdatlan állapotok uralkodnak. A főváros vezetése ugyanis a kaszálás és fűnyírás helyett inkább "méhlegelővé" nyilvánította ezt a részt. A terület rendben tartása pedig a fővárosi önkormányzat dolga lenne, azonban Karácsonyék nem foglalkoznak vele. Így Zugló saját költségén, maga látja el ezt a feladatot.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ilaria Salis áldozatnak tartja magát

Ilaria Salis áldozatnak tartja magát

Tudom, hogy a történelem igazságos oldalán állok, és nem akarom, hogy politikai nézeteimért ítéljenek el - nyilatkozta a Magyarországon fogva tartott antifaaktivista, Ilaria Salis a La Stampa olasz napilapban vasárnap megjelent interjúban.
Magyar Péter és a mesterséges intelligencia + videó

Magyar Péter és a mesterséges intelligencia + videó

Hogy milyen viszonyban van egymással Magyar Péter és a mesterséges intelligencia? Erre is fény derül a Sajtóklub vasárnap esti adásában, amelyben Bayer Zsolt, Gajdics Ottó, Bencsik András, és Néző László vitatja meg a hét legfontosabb bel- és külpolitikai eseményeit.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!