2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Belföld

A baloldal bírálja Ungárt, szerintük beállt a Fidesz mögé

Nem érzik megszólítva magukat a baloldali pártok Ungár Péter hétfőn megjelent írása miatt. Az LMP-s politikus saját lapjában írt arról, hogy az ellenzéki politika megbukott Magyarországon, ezért be kell fejezni a kudarc magyarázását, inkább valami váratlant kell húzni. A Jobbik frakcióvezetője hasonló tartalommal tett közzé írást közösségi oldalán, az MSZP és a DK szerint viszont Ungár a Fidesz mögé állt.

  • A baloldal bírálja Ungárt, szerintük beállt a Fidesz mögé

„Az egy komoly dilemma… bár bocsánat, nem lehet az dilemma, hogy a Fidesz stílusát át kell-e venni vagy sem?” – mondta múlt héten Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője.

Már a Jobbik augusztus 20-i családi napján beszélt az ellenzéki politizálás jövőjéről a párt új frakcióvezetője.

„Nekünk meggyőződésem szerint, ha alternatívát akarunk felmutatni, akkor egyfajta szabadságharcot kell folytatni azért, hogy a normális élet visszatérjen Magyarországra. Ezt ugyanis a Fidesz teljes egészében elvette tőlünk és kvázi megteremti azt a tematizációs teret a médiája által, amin keresztül kvázi álkérdésekkel, fontos kérdésekkel, de azért mégiscsak félreviszi a teljes közéletet, és a teljes közéleti diskurzust” – tette hozzá Gyöngyösi.

Gyöngyösi Márton hétfőn közösségi oldalán az ellenzéki véleményformálók felelősségét vetette fel. Azt írta: ha annyira hisznek abban, amit mondanak, miért nem magukkal kezdik? Miért nem vonulnak ki a közéletből, hagynak fel az írással, hátha majd a közvélemény egyszer felkapja a fejét, hogy „azt a kutya mindenit, hát már Raskó György sem szólal meg? Láttátok, az új HVG-ben üres Tamás Gáspár Miklós oldala, mert nem ír többet! Na, most aztán ki az utcára!”

„Szerintem, ha az európai uniós választásokon az Orbán vagy Európa szembeállítást akarják gyakorolni, akkor sajnos a Fidesz nagyon-nagy többséggel győzni fog” – mondta Ungár Péter, aki szintén hosszú elemzést írt az ellenzéki politizálás jövőjéről, saját lapjában.

Az LMP-s politikus azt írta: migráció ügyében például nem szégyen egyetérteni a Fidesszel, és egyébként is egy mértékletesebb ellenzéki politizálásra lenne szükség.

„Nekem az a véleményem, hogyha ha tartalmi kérdésekről vitatkozunk, akkor úgy fog az ellenzék tűnni, mint akinek gondolatai vannak az országról, nem mint aki azon tud, hogy melyik volt szocialista miniszterelnök-jelölt melyik pozíciót vállalja, ha nagyon felkérik, de ha mégsem, akkor lehet, hogy mégsem” – fogalmazott.

A baloldali pártok egyelőre éles kritikával fogadták az LMP-s politikus írását. „Ha én jól értem, akkor az LMP semmi mást nem csinál, miután mindenki mindenkit elítélt, és akkor ezt most elrendezték, hogy egy ilyen jobboldali fordulatot hajt végre és azt gondolja, hogy össze kell fogni a Jobbikkal, mint két XXI. századi párt. Na most szeretném csöndesen mondani, hogy ha ez a XXI. századi politizálás, amit a Jobbik és az LMP az utóbbi időszakban tett, akkor féltem az országot a XXI. századtól” – mondta Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció alelnöke.

A szocialista Hegyi Gyula is leginkább azért bírálja az LMP-s politikust, mert azt emelte ki, hogy a Fidesznek voltak jó lépései is.

„Valóban, nyilvánvalóan 8 év alatt – vak tyúk is talál szemet, szokták mondani – születhetett egy-két döntés. Mondjuk, hogy egyet mondjak: én nem dohányzom, és nagyon örülök, hogy a kocsmákban nincs olyan füst, hogy hazamegyek, ki kell akasztanom a ruhákat a teraszra és ezt valóban az Orbán-kormány érte el. De azért ha 8 év alatt csak ennyit tudtak elérni, az nagyon sekély, és mi nem azt mondjuk, hogy mindent visszacsinálnánk a Gyurcsányi időkre. Isten ments, mi azt mondjuk, hogyha kormányra fogunk kerülni, akkor jobban fogjuk csinálni” – mondta.

Az ellenzéki pártoknak nincs sok idejük a vita lefolytatására, 9 hónap múlva ugyanis európai parlamenti, 1 év múlva pedig önkormányzati választás lesz.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tragédia történt Ágasegyháza közelében + videó

Tragédia történt Ágasegyháza közelében + videó

Halálos baleset történt szombaton az 5301-es úton Ágasegyháza közelében - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az MTI érdeklődésére. A baon.hu úgy tudja, egy fiatal sofőr volt az áldozat.
Megvan Csire Zsuzsi temetésének időpontja

Megvan Csire Zsuzsi temetésének időpontja

A múlt hétfőn elhunyt Csire Zsuzsi, a szívbeteg debreceni lány. A tragédiát követően, pénteken az édesanyja a közösségi oldalán tette közzé, hogy mikor lesz a fiatal lány végső búcsúztatása - írja a haon.hu.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor: Június 9-én európai választás, nyerjük meg ezt is! + videó

Orbán Viktor: Június 9-én európai választás, nyerjük meg ezt is! + videó

Húsz éve minden európai választást megnyertünk. Mi vagyunk Magyarország és Európa legsikeresebb politikai közössége. Nem tűzhetünk ki kisebb célt, azt javaslom, nyerjük meg ezt is – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök abban a videóban, amelyet a közösségi oldalára töltött fel, és amely egy részlet a kormánypártok pénteki európai parlamenti kampánynyitóján elhangzott beszédből.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!