2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

A 70 éves néni mellett a 15 macskát is kitették

2017. július 18., kedd 23:03, frissítve: kedd 23:12

Kilakoltatták bérlakásából azt az idős szegedi hölgyet, aki több mint egymillió forinttal tartozott a szegedi ingatlankezelő önkormányzati cégnek. A 70 éves asszony 15 macskájával élt együtt. A lakásban már évekkel ezelőtt kikapcsolták a fűtést és a meleg vizes szolgáltatást is.

A 70 éves asszonnyal együtt 15 macskát lakoltattak ki az önkormányzati tulajdonú szegedi bérlakásból. „A Macska Mancs Team Szeged és a Dél-alföldi Állatvédelmi Őrszolgálattal közös a mentés. A tulajdonos keresett fel minket, két nap múlva pedig a végrehajtó cég. A macskáknak a sorsa az úgy alakul, hogy menhelyre kerülnek. Két helyre lesz elosztva a két szervezet között, de azért ideiglenes befogadókat szeretnénk keresni, mert a mi helyzetünk is elég nehéz” – mondta Budai László, a szervezet vezetője.

Az asszony 2011 óta nem fizetett lakbért. Nem volt miből, nyugdíjának egy részét elvitték a hiteltartozásai. 50 ezer forintja maradt egy hónapra. A legutóbbi lakbér 40 ezer forint lett volna.

„És ha 50 ezerből kifizetem, a villanyt kikapcsolják, a gázt kikapcsolják, ha én ezt kifizetem, már ennivalóra alig marad pénzem.”

Emőke néni elcserélte volna a két és fél szobás bérlakást. „Mikor láttam, hogy nem bírom a lakást fenntartani, akkor kértem én az IKV-t, többször jártam az IKV-nál, hogy kérek egy kisebb lakást, meg jó lenne, hogyha nem panel lenne, hanem gázfűtés vagy szénfűtés, vagy bármi más, csak hogy olcsóbb legyen, mert nem tudunk megélni, és az én kislányom nem tud dolgozni, mert beteg” – így Matuszka Emőke.

Az asszony 1,3 millió forint lakbértartozást halmozott fel. „Azt tapasztaljuk, hogy van az a pont, amikor igenis el kell jutnunk addig a szintig, hogy meg kell próbálni a lakás kiürítését. Gyakorlatilag ez egy bírósági eljárás keretében történik, akár függetlenül a fizetés kötelezettségétől is, mert szeretném elmondani, hogy ebben az esetben 2015-ben bírósági egyességben a néni vállalta, hogy önként kimegy a lakásból. Tehát visszatérve arra a kérdésre, csereelhelyezés, illetőleg a bérleti jogviszonyban változásra akkor van lehetőség, hogyha a bérlő rendezi a hátralékát” – mondta Szöllősy Anita, az IKV Zrt. jogügyi igazgatója.

A szegedi önkormányzat ingatlankezelő cége 10-11 kilakoltatást kezdeményez évente.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!