2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Cirkusztestvérek 03:00

A 23 éves Mészáros Lőrinc is jól járt

,

2016. január 15., péntek 12:19, frissítve: péntek 21:54

A felcsúti polgármester fia is sikeresen licitálhatott az állami földárveréseken – az RTL Klub szerint. Az LMP közben jelképesen a nagyobbik Mészáros Lőrincnek ítélte a legnagyobb közpénzlenyúlásért járó Aranytalicska-díjat. Az Orbán további család üzleti partnere is állami földekkel gazdagodott.

A 23 éves Mészáros Lőrinc ugyanis arra a lakcímre van bejelentve, mint milliárdos édesapja – azonos nevük miatt pedig nem lehet kideríteni, hogy a Földalapkezelő dokumentumaiban szereplő területeket melyikük vette meg. Mészáros Lőrinc néven 401 hektár állami földet vettek, ami 100-zal több a törvényben engedélyezettnél.

Az MSZP elnökhelyettese közben közleményben tudatta, hogy a szocialista párt utólagos alkotmánybírósági normakontrollt kezdeményez, hogy megakadályozza a földárverések folytatását.

Ismert, egy magánszemély a Fejér megyei rendőrségen tett közérdekű bejelentést a felcsúti polgármester 300 hektárt meghaladó állami földvásárlása és a több mint 2 milliárdos agrártámogatás miatt, amely a feljelentő szerint felveti a korrupció gyanúját. A Fejér megyei rendőrök az ügyet a Nemzeti Nyomozó Irodának továbbították.

Aranytalicska-díj

Közben az LMP jelképesen Mészáros Lőrincnek ítélte a legnagyobb közpénzlenyúlásért járó Aranytalicska-díjat. A párt egyik elnökségi tagja szerint a gázszerelőből lett milliárdos cégei az elmúlt években 37 milliárd forintnyi közpénzt nyertek el különféle pályázatokon. A legpofátlanabbnak mégis azt tartják, hogy 1400 hektárnyi állami föld került a felcsúti polgármester és családja tulajdonába. „Ekkora hatalmas pofátlansággal végrehajtott lenyúlás nem történt az elmúlt időszakban, mint az, hogy ő és családja, mintegy 1400 hektárnyi termőföldhöz jutott hozzá nagyjából 2 milliárd forint értékben. Ehhez egyébként lelkes segítőtársa volt a magyar kormány, aki az elmúlt 2 hónapban a magyar társadalom legféltettebb és legdrágább kincsét, a magyar termőföldet árusította ki a baráti és haveri kör számára” – fogalmazott Lengyel Szilvia vidékfejlesztési szakszóvivő.

Az üzleti partnernek is jutott
Az Orbán család üzleti partnere is állami földekkel gazdagodott - írja a VS.hu. Kékessy Georges Sándor 170 hektárnyi Tisza-tó környéki szántóért és legelőért csaknem 270 millió forintot fizetett. Ő annak a Kékessy Dezsőnek a fia, akivel a kormányfő feleségének, Lévai Anikónak közös tokaji szőlője volt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!