2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

930 millióval a keresztényüldözés ellen

2017. január 27., péntek 20:14, frissítve: vasárnap 13:53

Konferenciákkal és vándorkiállítással harcolna a keresztényüldözés ellen az erre a célra létrehozott szakállamtitkárság. A már Magyarországra érkezett keresztény migránsoknak nem terveznek külön programot.

Minden öt vallási üldözött közül négy keresztény, ezért hozott létre tavaly szeptemberben a kormány az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkárságot – mondta az Emmi miniszterhelyettese a hét ország tizenhét szervezetének részvételével megtartott konferencián.

„Budapest otthona, kiindulóbázisa és fő támogatója szeretne lenni mindazoknak a személyeknek és mindazoknak a nemzetközi szervezeteknek, akik az üldözött keresztényeket meg kívánják segíteni” – mondta el Rétvári Bence.

A keresztényüldözés leginkább a Közel-Keleten, a menekültválsággal is érintett területeken élőket sújtja. Az emiatt Magyarországra érkezett migránsoknak azonban a kormány nem tervez segélyprogramot.

„Nem, nem, a program kimondottan arra indult, hogy mi van a határainkon kívül, mi ez a jelenség és miért van” – mondta Török Tamás, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkár.

Az államtitkárság konferenciákat, tanácskozásokat tervez, ösztöndíjprogramot indít és európai vándorkiállítással akarja felhívni a figyelmet a keresztényüldözésre.

Rétvári Bence szerint az üldözött keresztényeknek a hazájukban kell segíteni.

„Két héttel ezelőtt volt itt a szíriai pátriárka, előtte egy héttel látogattuk meg az iraki keresztény katolikus és más keresztény felekezeti vezetőket, mindannyian azt kérték, hogy elsősorban azoknak segítsünk, akik újra szeretnék kezdeni az életüket, de nekik is elmondtuk, hogy aki itt, Magyarországon felbukkan, humanitárius szervezetek mindenki számára állami támogatásból tudnak segítséget nyújtani” – közölte Rétvári.

A keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárság 930 millió forint éves költségvetéssel és 10 munkatárssal működik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!