2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Kilenc évet kapott a gólyatábori erőszakoló

,

2015. november 23., hétfő 11:15, frissítve: kedd 07:46

9 évre súlyosította a gólyatábori erőszakoló büntetését a Kaposvári Törvényszék. A 39 éves budapesti férfi a vád szerint 2014 augusztusában az ELTE Tanító- és Óvónőképző Karának gólyatáborában megvert és megerőszakolt egy fiatal lányt, majd fényképeket készített róla, hogy ezzel zsarolja őt. A fotóst szexuális erőszak mellett személyes adattal való visszaélésben is bűnösnek mondták ki.

A fonyódligeti Erzsébet táborban 2014 augusztusában a terület egy félreeső, bozótos részén támadt rá áldozatára az elkövető.

„A vádlott bűnös szexuális erőszak bűntettében, Btk. 197. szakasz 1. bekezdés A pont első fordulat. Ezért a bíróság a vádlottat 7 év 6 hónap szabadságvesztésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítéli. A szabadságvesztés büntetési fokozata börtön” – mondta Németh Károly, a Fonyódi Járásbíróság bírója.

A vád szerint a férfi korábban is vitt fel lányokat a gólyatábori szobájába, hogy ott aktfotókat készítsen róluk, 1996-ban pedig már volt büntetve erőszakos közösülés miatt. A nyomozás során ugyan bevallotta tettét, de később visszavonta arra hivatkozva, hogy a rendőrök kényszerítették ki belőle a terhelő vallomást.

Bár szexuális erőszakért legfeljebb 8 év szabható ki, a másodfokon eljáró Kaposvári Törvényszék a vádlottat személyes adattal történő visszaélésben is bűnösnek találta.

„A sértett egyébként az eljárás során végig egy következetes terhelő vallomást terjesztett elő a vádlottra nézve, amit egyebekben a közvetett tanúknak a vallomása, az orvosszakértői vélemény, az informatikai szakértői vélemény és az eljárás során lefoglalt fényképfelvételek a másodfokú bíróság álláspontja szerint is teljes körűen lényegében alátámasztotta” – mondta Völgyi Dezső, a Kaposvári Törvényszék tanácsvezető bírója.

Az új vádpont miatt az ítélet nem jogerős, a végső szót a harmadfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla fogja kimondani.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!