2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

85 millió gyűlt össze a menekült gyermekek oktatására

2016. május 23., hétfő 19:39, frissítve: hétfő 20:08

85 millió forinttal támogatja a Közel-Keleten menekültként élő gyermekek oktatását a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia – mondta a Hír TV-nek Veres András, az MKPK elnöke.

A püspök hozzátette: vallási hovatartozás nélkül mindenkit támogatnak, akinek gyermeke menekülttáborban van és szeretné taníttatni. A felajánlott összeget a hívek adományaiból gyűjtötte össze a katolikus egyház, a pénzt egy nemzetközi segélyszervezet segítségével juttatják el a közel-keleti menekülttáborokba, ahol már jelenleg is több iskola működik.

„Minden esztendőben több gyűjtésünk is van, ebben az esztendőben rendkívüli gyűjtésnek ezt szántuk, hiszen ősszel, amikor a családszinóduson magam is részt vehettem, a szíriai és iraki püspökök felszólaltak a nyilvános plénum előtt, és kérték, hogy nagyon kérjük az európaiakat, ne csalják ki a keresztényeket a közel-keletről, ne hívják az embereket ide. Segítsenek nekik, hogy ott túlélhessék a háborús konfliktust, illetve a menekülttáborokban, és mihelyt béke lesz, térjenek vissza a saját országukba, ezt a célt akarjuk ezzel mi is segíteni.” – fejtette ki.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!