2024. 08. 26. Hétfő Izsó napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

85 ezer forintért és egy üveg mézért gyilkolt

Életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphat az a kisújszállási férfi, aki 85 000 forintért gyilkolta meg ismerősét tavaly októberben. A büntetőügy tárgyalása hétfőn kezdődött a Szolnoki Törvényszéken.

Az ügyészség szerint a súlyosan eladósodott vádlott attól félt, hogy kirakják az albérletből, barátnője pedig elhagyja. A tehetősnek mondott kisújszállási méhész családot jól ismerte, az áldozat fiával jóban volt, időnként be is segített nekik a munkába.

„Kerékpárján elindult otthonról azért, hogy a kés felhasználásával akár a sértett élete árán is pénzt szerezzen” – mondta Mészáros Anikó ügyész. Azzal csengetett be, hogy mézet szeretne venni. A méhész felesége egyedül volt otthon, de mivel régről ismerte a vádlottat, jóhiszeműen beengedte. A fiatalember a nyomozóknak elmondta, hogy miként követte el a gyilkosságot. Vallomását, amelyet a tárgyalóteremben visszavont, a bíró olvasta fel.

„Amikor hátat fordított nekem, mindenféle indíttatás nélkül elkövettem a bűncselekményt. Megszúrtam a késsel, fogalmam sincs, hány alkalommal, az biztos, hogy nem egyszer. Kati nénit szerintem a felső testén érte a szúrás, fogalmam sincs, hátában, mellkasában, törzsét érte talán a szúrás” – ismertette a vallomást Nádor Zoltán tanácsvezető bíró.

A vádirat szerint a fiatalember 30-szor szúrt. Áldozata nem halt meg azonnal, amivel a vádlott tisztában volt. „Szerintem, amikor elesett, akkor még élt. Hallottam, ahogy a haláltusáját vívta, ebből gondoltam, hogy még élt” – tette hozzá a tanácsvezető bíró a vádlott vallomásából.

A megsebesített asszonyra férje talált rá, akinek megnevezte támadóját. A mentők helikoptert küldtek a sértettért, életéért egy órán át küzdöttek, de nem tudták megmenteni. A vádlott biciklivel menekült el a rablógyilkosság helyszínéről, egy üveg mézet és 85 ezer forintot vitt magával. Életfogytig tartó fegyházra ítélhetik, ha a bíróság jogerősen bűnösnek találja az előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenségből elkövetett emberölés vádjában.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!