8000 ünnepi cipó készül

PR, 2012. augusztus 19., 09:33, frissítve: 12:46
Több mint 120 magyar, illetve magyar lakta határon túli település és szervezet küldött búzát a magyarok kenyeréhez.

Az alapanyagot szombaton öntötték össze és őrölték meg a mohácsi malomban. A lisztből augusztus 20-ára 8000 cipót sütnek, amelyet Pécsett lehet megvásárolni. A maradék lisztet a dévai Szent Ferenc Alapítvány mintegy 2300 árvája kapja meg. Ez a mennyiség csaknem fél évig biztosítja majd a gyerekek mindennapi kenyerét.

Sepsiszentgyörgyön, a Diószegi pékségében sütötték meg azt a 130 kilós kenyeret, amelyet a nemzet kenyereként szelnek meg a szolnoki augusztus 20-ai ünnepségen.

8000 ünnepi cipó készül

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása