2024. 08. 22. Csütörtök Menyhért, Mirjam napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Nyolcvanmilliárdot szakított Habony köre

,

2016. augusztus 25., csütörtök 08:08, frissítve: csütörtök 15:59

Több mint 80 milliárd forintot kerestek két év alatt a főleg kínaiaknak és oroszoknak eladott letelepedési kötvényeken a Habony Árpád köréhez tartozó üzletemberek – tudta meg a Népszabadság, miután kikérte a Kajmán-szigeteken és a Liechtensteinben bejegyzett cégek 2013 és 2015 közötti forgalmát.

Összesen hét cég foglalkozik letelepedési kötvényekkel, de a Népszabadság szerint csak három offshore-hátterű vállalkozás sikeres: az orosz, a balkáni, a kínai és az arab piacot fedik le. Valamennyien a miniszterelnök tanácsadójának köréhez tartoznak. A lap emlékeztet: azt, hogy kik foglalkozhatnak a közvetítéssel, a parlament gazdasági bizottsága határozza meg, amelyet miniszteri kinevezéséig Rogán Antal vezetett.

Négyféle ellenőrzésen esnek át a külföldiek, mielőtt letelepedési kötvényhez jutnának – mondta Lázár János a kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a vevőket legkésőbb egy hónappal a kötvényvásárlási szándék bejelentése után kell átvizsgálni, de a hatóságok eddig még nem találtak gyanús személyt.

„Ez idáig 315 milliárd forintnyi letelepedési kötvény megvásárlása esetében nem merült fel arra utaló információ, hogy bárki is nemzetbiztonsági kockázatot jelentene azok közül, akik letelepedési kötvényt vásároltak az elmúlt időszakban” – szögezte le a kancelláriaminiszter.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!