2024. 09. 07. Szombat Regina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Hetvenmillióért vett szívgyógyászati eszközöket az MLSZ

2017. július 19., szerda 19:30, frissítve: szerda 20:36

Hetvenmillió forintért rendelt egészségügyi, főleg szívdiagnosztikai eszközöket az idén az MLSZ. A focisták többek között szívultrahang-berendezéseket és más diagnosztikai eszközöket, valamint a teljesítményt mérő gépeket kaptak.

Philips Affiniti 50 típusú, kardiológiai célú ultrahang-diagnosztikai készülék továbbfejlesztése címmel jelent meg szerdán egy közlemény egy ötmillió forintos közbeszerzésről a Közbeszerzési Értesítőben, megrendelőként a Magyar Labdarúgó-szövetséget (MLSZ) feltüntetve. A közbeszerzés adatlapjából kiderül, hogy az MLSZ már meglévő szívgyógyászati eszközeinek bővítéséről van szó. A géphez olyan bővítéseket vásároltak, hogy az a klasszikus szívultrahang mellett alkalmas legyen hasi, ízületi és urológiai vizsgálatokra is.

Az értesítőből az MLSZ nevére rákeresve kiderül, hogy az elmúlt hónapokban rendkívül modern orvosi eszközökkel szerelték fel a labdarúgó-szövetséget. Ezek részben a focisták egészségmegőrzésére, részben teljesítményük növelésére használhatók.

A Csányi-féle Budai Egészségközpontban helyezik el

Februárban indult el az a két részletben lefolytatott eljárás, amely során 16,4 millió forintért rendeltek többféle egészségügyi felszerelést. Ezek között volt súlypontemelkedést és lábfrekvencia-mérést támogató IT-rendszer, testösszetétel-analizátor, valamint ultrahangos testmagasságmérő is.

Áprilisban ennél is nagyobb értékű közbeszerzés indult el, 39 millió forintért vásároltak úgynevezett spiroergometriai készüléket. Ennek funkciója a közbeszerzésből nem derül ki, az interneten elérhető információk alapján a sportolók állóképességének mérése lehet, az ilyen vizsgálatok során figyelik a páciens szív- és érrendszeri, valamint légcserehálózatát, vagyis a gépnek szív- és tüdődiagnosztikai eszközök is a részei. A közleményben a teljesítés helyeként a Budai Egészségközpontot jelölik meg – ebben a magánklinikában szerzett a napokban 60 százalékos részesedést Csányi Sándor OTP-elnök, egyben MLSZ-elnök cége.

Ezeket követte júliusban még egy kisebb, kilencmillió forint értékű közbeszerzés egy „kardiorespiratorikus”, azaz szív- és légzőrendszeri diagnosztikai berendezés megvétele. Ezt a gépet szintén a Budai Egészségközpontban helyezik üzembe.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!