2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

50 millióba fájt Orbán kiruccanása

2016. május 28., szombat 18:30

Csaknem ötvenmillió forintba került Orbán Viktor áprilisi washingtoni útja – derült ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium egyik ellenzéki politikusnak adott válaszából.

Az Együtt politikusa, Hajdu Nóra elmondta: a miniszterelnök húszfős delegációval vett részt a washingtoni nukleáris csúcson, előtte pedig magánprogramokat bonyolított. Az ellenzéki politikus szerint ugyanakkor az utazásnak egyetlen kézzelfogható eredménye volt, egy Barack Obamával közös fotó.

„Ez azért is tragikus, mert azt mutatja, hogy az immár hat éve miniszterelnök Orbán Viktornak nem sikerült egyetlenegy kétoldalú találkozót kieszközölnie első számú nyugati szövetségesünk első emberével. A jelek szerint erről a lehetőségről már le is mondtak, hiszen a diplomácia nem azzal van elfoglalva, hogy egy ilyen találkozó létrejöttét előkészítse, ehelyett abszurd és méltatlan vádaskodással illeti a jelenlegi és a korábbi amerikai elnököt. Azt is láthatjuk az eddigi utazások alapján, hogy a miniszterelnök és környezetének hivatalos útjai lényegében turistaútként működnek, és elképesztő mennyiségű közpénzt égetnek el” – mondta az Együtt elnökségi tagja.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!