2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

50 ezerért kerülné a káoszt a MÁV, a feleknek ez kevés

2016. február 8., hétfő 10:14, frissítve: szerda 11:33

Egyelőre nem sztrájkolnak a vasutasok, de nem fogadják el a MÁV ma hajnali ajánlatát. A vasúttársaság vezetése 50 ezer forint pluszt adna idén, emellett 2,2%-os alapbéremelést és a bér fél %-ának megfelelő nyugdíjpénztári kiegészítést ajánlottak. A tárgyalások folytatódnak.

A vasúttársaság vezetése 50 ezer forint pluszt adna idén, emellett 2,2%-os alapbéremelést és a bér fél %-ának megfelelő nyugdíjpénztári kiegészítést ajánlottak. A tárgyalások folytatódnak.

„Nem született megállapodás, és a szakszervezetek nem fogadták el ezt az ajánlatot. Gyakorlatilag két problémánk van ezzel, annyi, hogy alacsony mértékű a 2,2 százalékos alanyi jogi béremelés. a 2-szer 25 ezer forint nem válna az alapbér részévé, azt javasoltuk, hogy a munkáltató fontolja meg, hogy ez az összeg, ez a bruttó 50 ezer forint 2016. december hónapban alapbéresüljön, valamint hiányoltuk a kollektív szerződésről és a középtávú megállapodásról való tárgyalásoknak a megkezdését, azt gondolom, hogyha ebbe a kettő dologba még el tud mozdulni a munkáltató, akkor elég közeli a megállapodás” – árulta el Halasi Zoltán, a VDSZSZ elnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!