2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

3-4 ezer embert bármikor fel tudnának venni

2016. április 28., csütörtök 13:35

Különféle harci eszközöket próbálhattak ki a fiatalok a honvédséget népszerűsítő székesfehérvári toborzónapon. A Magyar Honvédségnél folyamatos a létszámhiány, ezért mindenki bekerülhet a seregbe, aki megfelel a követelményeknek.

Nem sütötték el az ágyút Székesfehérvár belvárosában, de minden részét közelről meg lehetett nézni, a kezelői pedig mindent megmutattak. Szimulátorokon mutatták be, milyen a különböző haditechnikai eszközök kezelése, így lehetett harckocsit és vadászgépet is vezetni. Lézerpuskával pedig a valóságban is célba lehetett lőni.

„A tüzérség tetszett, és a lövészet. Mást nagyon nem néztem meg, csak fegyvert vettem kézbe, de ezek tetszettek” – mondta az egyik érdeklődő fiatal.

A honvédségnél folyamatos a létszámhiány, ezért mindenki bekerülhet a seregbe, aki megfelel a követelményeknek. Három-négyezer embert bármikor fel tudna venni a honvédség. Főként a 18–20 éves fiatalokat várják soraikba.

„Megbízható, hosszú életpályát kínálunk a katonáknak. Az előmeneteli lehetőséget, életpályamodellt tavaly vezették be a magyar honvédségbe. 2019-ig mintegy 50 százalékos béremelés várható. Ilyenekkel tudjuk csábítani a fiatalokat” – közölte Tóth Csaba alezredes parancsnok.

Az Országgyűlés huszonnégyezer főben határozta meg a honvédség létszámát. Magyarországon 2004 óta nincs sorkötelezettség.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!