2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

266 151 szavazatot gyűjtött a Momentum

2017. február 17., péntek 13:36, frissítve: péntek 15:52

Több mint negyedmillió, egészen pontosan 266 151 aláírást gyűjtött össze az olimpiai népszavazásról a Momentum Mozgalom az ellenzéki pártok segítségével. Ezt Fekete-Győr András, a mozgalom vezetője jelentette be, mielőtt leadták a becsomagolt dokumentumokat az Országos Választási Irodában.

A Választási bizottságnak 45 napja lesz arra, hogy megszámolja az érvényes aláírásokat.

Még az aláírásgyűjtés alatt készített interjút a Hír TV a mozgalom elnökével.

Fekete-Győr András, a mozgalom vezetője azt mondta, ideje befejezni a rendszerváltást, és ez most egy felemelő pillanat.

„A másik szám: 266 ezer 151, tehát 266 ezer 151, tehát több mint negyedmillió aláírás gyűlt össze azért, hogy olimpia helyett modern kórházakra és sikeres, jól felszerelt iskolákra költsük ezt a pénzt” – így Fekete-Győr.

Fotó: MTI

Mint beszámoltunk róla, Tarlós István főpolgármester pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, elgondolkozik az olimpiai pályázat visszavonásán, ha összegyűlt a megfelelő szavazat egy népszavazáshoz a rendezésről. Kósa erre reagálva ma Visegrádon kijelentette: „A főpolgármester urat kell megkérdezni, hogy hogy értette. Ez a döntés a fővárosé, Tarlós István nem saját szakállára fog dönteni. Ismerve Tarlós István, el tudja dönteni maga. Nem tudjuk, hogy mi a vége, nem nálunk van az ügy.”

25 százalék

Csak a magyar lakosság negyede támogatja a 2024-es olimpiarendezést – derül ki a Republikon Intézet felméréséből. Ezzel szemben a népesség 44 százaléka ellenzi a fővárosba tervezett ötkarikás játékokat a jelenlegi helyzetben. Az ellenzők és a támogatók a lakosság harmadát teszik ki Budapesten, ahol szavazhatnak is az olimpiai pályázat visszavonásáról, ha sikeres lesz az erről szóló népszavazási kezdeményezés. A felmérés alapján a határozott véleménnyel rendelkező fővárosiak több mint fele, 53 százaléka nem támogatja az olimpiarendezést.

Nagyot bukna a Fidesz az olimpiaellenes népszavazáson – derül ki abból a felmérésből, amelyet a pályázatról népszavazást kezdeményező Momentum Mozgalom rendelt meg. Bővebben>>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!