2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:00

23 milliárdot kaphatnak vissza a médiacégek

2017. március 30., csütörtök 22:12, frissítve: csütörtök 22:12

A kancelláriaminiszter megerősítette, hogy az Európai Bizottság döntése után a médiacégeknek 23 milliárd forint visszajár.

Még nem biztos, hogy jövőre is kilencszázalékos lesz a reklámadó – Lázár János szerint. A kancelláriaminiszter a kormányinfón azt mondta: az egységes kulcsot a jövő évi adótörvényekben határozzák meg. A kancelláriaminiszter megerősítette, hogy az Európai Bizottság döntése után a médiacégeknek 23 milliárd forint visszajár.

„A kormánynak az Európai Bizottság megmondta, hogy mit fogad el. Van egy összeghatár az európai jog szerint, amíg lehet adómentességet biztosítani – azt hiszem, százmillió forint –, felette pedig egy egységes adókulcsot kell alkalmazni, amely a hátralévő évre – mert július elsején tervezzük bevezetni – valamivel több mint öt százalék lesz” – mondta a miniszter.

Még nagyobb függőségbe akarja taszítani a médiát a kormány, ezért akarja emelni a reklámadót – mondta a Hír TV-nek az LMP frakcióvezető-helyettese. Schmuck Erzsébet szerint a javaslat elfogadhatatlan.

„A médiát még nagyobb függőségbe akarja a kormány taszítani. Tudjuk azt, hogy azok a médiumok tudnak a leginkább megélni vagy túlélni, amelyek nagy állami megrendeléseket kapnak. Ez egy erős függőséget hoz létre, alapvetően ezért elfogadhatatlan a számunkra” – nyilatkozta a képviselő.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!