2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

2,3 milliárd forintnyi vagyoni kár érte a betéteseket

Hír TV

2018. június 30., szombat 07:51, frissítve: szombat 11:49

Vádemelést javasol a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet vagyongazdálkodása miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI). A hatósági tájékoztató szerint a takarékszövetkezet betéteseit összesen 2,3 milliárd forint nagyságú vagyoni hátrány érte.

A nyomozás adatai szerint a pénzintézet két vezetője 2004 és 2010 között olyan értékpapírügyletet kötött a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt.-vel, amelyek valódi célja a Quaestor-cégcsoport és a Fantázia-Agrofa Kft. működtetése volt, a cég a takarékszövetkezet egyik vezetőjének a fiáé volt.

A gyanú szerint már az átutalás idején tudták, hogy a beutalt összeget nem fizetik vissza a takarékszövetkezetnek. Az NNI a bizonyítékokat beszerezte, kihallgatta a tanúkat, az átutalások háttéranyagait lefoglalta és igazságügyi szakértő bevonásával igazolta a befektetések fiktív voltát – közölte a rendőrség.

A takarékszövetkezet két vezetőjét a hűtlen kezelés tetteseként, egyikük hozzátartozóját, valamint a Quaestor-cégcsoport két vezetőjét bűnsegédjeként vonták felelősségre gyanúsítottként. A nyomozást a NNI az ügyben befejezte, a keletkezett iratokat az öt gyanúsított vonatkozásában vádemelési javaslattal küldte meg a Fővárosi Főügyészségnek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!