2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Az OTP hibájából nem jutottak Eb-jegyhez

2016. február 9., kedd 18:09, frissítve: szerda 09:15

Az OTP biztonsági rendszere miatt nem jutottak Eb-jegyekhez a bank ügyfelei. A pénzintézet vezetője szerint lesznek következményei a hibának.

A bankkártyacsalásokat kiszűrő rendszer blokkolta az OTP ügyfeleinek a számláit akkor, amikor az Európai Labdarúgó-szövetség megpróbálta levonni a megrendelt Eb-jegyek ellenértékét.

Csányi Sándor bankelnök azt mondta: 223 szurkoló maradt jegy nélkül az OTP hibájából. A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöki tisztségét is betöltő bankár majdnem biztosra ígérte, hogy korrigálják a hibát. Azt mondta: lesznek következményei az esetnek.

„Lehetett volna gondolni rá, felelősségre vonás lesz a dologból, nem is enyhe felelősségre vonás lesz. Kettő pedig: hát valahol azért hibát követett el az UEFA értékesítési rendszere is, mert kellett volna tájékoztatni erről legalább a szövetségeket vagy a bankokat időben” – mondta el Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója.

A DVSC lekerült a listáról
Mára lekerült a végrehajtás alatt álló cégek adóhatósági listájáról a debreceni futballklubot működtető társaság. Az adatbázisban olyan vállalkozások szerepelnek, amelyeknek lejárt adótartozásuk van. A klub tulajdonosa múlt héten száz milliós tartozásról beszélt, amelyet Szima Gábor állítása szerint már rendeztek. A debreceni futballklub szerint most egy 33 ezer forintos hátralék miatt kerültek fel a listára. Csányi Sándor MLSZ elnök szerint a DVSC esetében nem reális, hogy adótartozás miatt ne kapjanak indulási jogot.

„A Magyar Labdarúgó Szövetség licencrendszere az nagyon szigorúan követi az UEFA licencrendszerét, annak megfelelően járunk el. Ha az adott időpontban, amikor ezek a döntések születnek, a klub olyan helyzetben lesz, akkor természetesen - függetlenül attól, hogy milyen klubról van szó - kizárjuk, de én azt gondolom, hogy a DVSC-nél ez nem egy reális opció” - mondta el Csányi Sándor.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!