2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

21 méteres sárkány a debreceni karneválon

2017. augusztus 20., vasárnap 15:19, frissítve: vasárnap 16:27

21 méter hosszú az idei debreceni virágkarnevál egyik kompozíciója. Az eseményen 14 feldíszített kocsi vonul fel, a szünetekben a nézőket tánccsoportok szórakoztatták.

Már reggel hét órakor a Petőfi téren gyülekeztek a debreceni virágkarnevál résztvevői. A 14 virágkocsi sofőrje különleges helyzetbe van, keveset éreznek a karneváli hangulatból.

„Nem sokat, mert előttem van egy bárány, úgyhogy nem sokat. Ilyenkor belülről nem lát az ember szinte semmit, ami előttem van, meg ami mögöttem van esetleg” – mondta el Danka Ferenc.

Az élő virágokat éjszaka tűzték a szobrokra, így a kocsik az utolsó pillanatban érkeztek meg.

A karneválra az ország minden tájáról érkeztek látogatók, sokan határon túlról. Idén eggyel több lelátót alakítottak ki a menet útvonalán.

A látványos kompozíciók vonulása között összesen 20 művészeti csoport tagjai szórakoztatták a közönséget. Ciprusi, orosz és albán néptáncosok is bemutatták előadásukat. A spanyol táncosok karneváli hangulatot teremtettek a Debrecen belvárosában.

Az egyik leglátványosabb kompozíció a 21 méter hosszú Daliás Sárkány szobor volt. Elkészítéséhez 100 ezer szál Hollandiból érkezett virágot használtak fel. Megjelenését füst és hangeffektek is kísérték.

Ebben az évben már több mint egy hétig tartott a karneváli programsorozat. A város célja, hogy egyre jobban bevonja a debrecenieket is a szervezésbe.

„A város egyik legnagyobb társadalmi eseménye, azt kell hogy mondjam. Szinte minden debreceni kiveszi a részét ebből a programból. Jövőre pedig szeretnénk, ha a debreceniek a kocsik készítéséből is kivennék a részüket” – nyilatkozta Papp László polgármester.

A 14 virágkocsit a felvonulást követően a Nagyerdei Stadionban lehet megtekinteni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!