2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

200 napos várakozás után mondták le a fájdalmakkal küzdő asszony műtétjét

2017. június 20., kedd 20:36

Bár a hivatalos statisztikák szerint bizonyos műtéteknél rövidebbek a várólisták, mint korábban. Van, aki duplán vár: egy, a Hír Televíziónak nyilatkozó asszony csípőprotézis-műtétjét 200 napos várakozás után, tavaly októberben végezték volna el, de a kórház lemondta az operációt. A rokkantnyugdíjas asszony azóta is hiába várja az újabb műtéti időpontot.

Több mint egy éve vár a csípőprotézis-műtétre egy aszódi asszony. Azt mondja, tavaly tavasszal kapott időpontot október végére a budapesti Uzsoki Utcai Kórházba. Csakhogy a műtétet a tervezett nap előtt egy héttel a kórház lemondta. Az asszony állítja, az altatóorvos azzal engedte el, hogy hamarosan hívják az új időpont miatt, de mivel a kórház azóta sem jelentkezett, ő kezdett el utánajárni, hogy mikor eshet át a beavatkozáson.

„Hívtam a központi számon a rendelőt, amikor tudtam, hogy minden szerdán van ez az ambuláns rendelés, de ott az asszisztensek nagyon hamar lerendeztek, hogy rövid legyek, ne tartsam fel őket. Én azért elhadartam úgymond, hogy de nekem fáj, meg nagyon rossz az állapotom, mondták, hogy hát ha annyira sürgős, menjek privát” – mondta Buzás Klára.

Időközben az orvost is elérte. Aki állítólag türelmet kért.

A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének adatai szerint a várólisták hossza több területen is csökkent. A kormány ugyanis éppen az olyan költséges beavatkozásokra biztosított plusz forrást, mint a csípőprotézis beültetése, csakhogy a rendszerben továbbra is vannak anomáliák.

„Egy probléma van a rendszerben. Az, hogy a kórházak kapnak plusz pénzt, az azt jelenti, hogy a teljesítménykorlátot abban az adott időszakban nem kell betartaniuk. Tehát hogyha a kórház dedikáltan kap pénzt arra, hogy azt csípőprotézisekre költse, akkor a várólisták rövidülni fognak. Persze ez a korrupciót még nem gátolja meg. Itt ellenőrizni kellene, hogy ki és hogyan kerül sorra” – mondta Dénes Tamás,  a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének elnöke.

A kórház egyelőre nem adott választ a várólistákkal kapocslatos kérdéseinkre.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!