2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:05

100 milliárd forintot kap Kecskemét

2016. február 9., kedd 18:18

A Modern városok program keretében az elkövetkező években mintegy 100 milliárd forintot kap Kecskemét – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök és Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere. Magyarország hetedik legnagyobb városa gazdasági, közlekedési, oktatási fejlesztésekre kap támogatás, melynek célja, hogy Közép-Európa egyik legerősebb gazdasági központja tovább fejlődhessen.

Tüntetők fogadták Orbán Viktort Kecskeméten. A városháza előtt a Demokratikus Koalíció tartott demonstrációt, a párt kecskeméti elnöke azt mondta, miközben a miniszterelnök ünnepeltetni jött magát a városba, addig az ország romokban hever. „Romokban hever az oktatás, az egészségügy és folyamatosan nő a szegénység. Csak január hónapban közel 100 ember fagyott meg otthonában vagy az utcákon. Gyermekek százezrei éheznek, miközben Orbán és a haverok soha nem látott mértékben növelik vagyonukat. Teszik ezt úgy, hogy törvényesítik az ország kifosztását. Kiárusítják az ország értékes földjeit, melyeket rendszerint a fideszes holdudvar tagjai nyernek el” – mondta Kopping Rita, a Demokratikus Koalíció kecskeméti elnöke.

Tíz év alatt megduplázódott a város helyi adóbevétele, miközben a vállalkozók terhei 20 százalékkal csökkentek – fogalmazott a település kormánypárti polgármestere. „Én még azt is kiszámoltam, hogy ha meghagytuk volna 2 százalékon az iparűzési adó mértékét, akkor mennyi lett volna az adóbevételünk, de ez most jelen pillanatban azt jelenti, hogy 10 milliárdot ott hagytunk a vállalkozásoknál fejlesztésre az elmúlt hat évben” – fogalmazott Szemereyné Pataki Klaudia.

P+R parkoló, elővárosi közlekedés fejlesztés, a főpályaudvar felújítása, egyetemi kutatóközpont, kéttannyelvű iskola és kollégium. Egyebek mellett ezeket ígérte a kecskemétieknek a miniszterelnök.

Megépülhet a városi körgyűrű utolsó szakasza, az 52-es út városi bevezető szakasza pedig négysávos lesz. A Városháza felújítására pedig 4 milliárdot fordít a kormány. „25 milliárd forintot bocsátunk Kecskemét városának rendelkezésére, hogy létrehozzon egy alapot, egy gazdaságfejlesztési alapot. Ennek most még egy kevéssé romantikus munkacíme létezik csak: Kecskemét Fejlődéséért Alap, és ide olyan pályázatokat lehet majd beadni, visszatérítendő források után, melyek pénzügyileg értelmesek és gazdaságilag kifizetődők” – nyilatkozta Orbán Viktor.

A kecskeméti reptéren épül egy polgári célokat szolgáló kifutópálya, és fejlesztik az ipartelepek villamos hálózatát. A miniszterelnök beszélt arról is, hogy a Mercedes-gyárral már új fejlesztésekről is tárgyalt a kormány.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!