2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Állami áruház

Következik:

Híradó 15:00

5kedvenc

Ókovács Szilveszter: Jólesik gólt lőni, gólt kapni meg rossz

A pénteki 5 kedvenc műsorunkban Ókovács Szilvesztert, a Magyar Állami Operaház főigazgatóját mutatta be Turda Adrienn műsorvezető.

  • Ókovács Szilveszter: Jólesik gólt lőni, gólt kapni meg rossz

 

„Mesélj egy kicsit az iskolaévekről!”

– kezdte a műsorvezető.

„Mi már az első osztályos korunkban – tehát 14 évesen- csináltunk egy zenekart. A barátom, Muraközy Péter volt a dobos, én harsonáztam a zenekarban, mármint az úttörőzenekarban és aztán a gitáros padtársam is belépett ebbe és egy régi úttörőzenekaros barátunk, Bertalan Zsolt és aztán belőlünk lett Tabu zenekar. Eljutottunk, országos fesztiválokat nyertünk többet is, és tulajdonképpen ez az egész zenészség rányomta a bélyegét az én itt töltött időmre.”

– emlékezett vissza Ókovács Szilveszter.

„1970 januárjában pár hetesen hoztak itt először ezen az úton a Szent Mihály templomba.”

– mondta Turda Adrienn.

„Igen-igen és itt volt a keresztelés és aztán a nagyszüleimmel ezeken a lépcsőkön jártunk, nagyon sokáig nem volt autónk. Ez 200 valahány lépcső és aztán még egy domb, alatta a Szerelem-sziget, aztán még egy kicsit, aztán még egy kicsi és aztán otthon is voltunk. Ez egy fél óra.”

– nosztalgiázott a főigazgató.

„A veszprémi Méhes utcában vagyunk, mert hogy háromévesen költöztetek ide édesanyáddal és a nagyszüleidnél laktál. Mit jelent neked ez az utca?”

– tette fel a következő kérdést a műsorvezető.

„Ez nagy utakat jelent. Úgyhogy ebben az alapvetően világítás nélküli ma is földes utcában, ahol három ház volt a nagy harsonával jönni-menni nem volt olyan egyszerű kisgyerekként, de a nagyapám sokat eljött elém, ameddig egész kicsi voltam.”

-idézte fel emlékeit főhősünk.

„Itt vagyunk az Eiffel házban, ahol gyakorlatilag ugye Solymosi Tamás balettigazgatóval tollasozol. Ez mennyire életszerű egyébként?”

– kíváncsiskodott Turda Adrienn.

„Egy átlagos munkanapnak a végén a tv stáb kedvéért tollasozunk, de egyébként ez elő szokott fordulni. Nem ebben a csarnokban, van erre a célra rendes tollascsarnok is, de arra gondoltam, hogy az Eiffel Műhelyházat megmutattam volna nektek még ebben a nyitás előtti állapotában.”

-          felelte Ókovács Szilveszter.

„Nekem az jutott eszembe, hogy mennyire felnőtt férfias játék ez a gombfoci, ha nem sértelek meg?”

– kérdezte viccelődve a műsorvezető.

„Figyelj, mire ezt felhoztuk a lépcsőn izmaink fejlődtek ki. Egyébként jólesik gólt lőni, pláne, olyan ritkán sikerül. Gólt kapni meg rossz, tehát teljesen nem tűnt el ennek az érzelmi mivolta, de hát nyilván a legjobb az benne, hogy itt azért elment egy csomó év, és mi még mindig együtt vagyunk.”

– válaszolta főszereplőnk.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!