2024. 06. 02. Vasárnap Kármen, Anita napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Bayer show 21:15

Külföld

Olaszország nem küld katonákat Ukrajnába, de európai közös haderőben érdekelt + videó

Egyre több párt erősíti meg Olaszországban azt, hogy nem küldene katonákat Ukrajnába, de közös európai hadseregre szükség lehet. Matteo Salvini egy tábornokot is indít az európai parlamenti választásokon. Szerinte nem lehet az Amerikai Egyesült Államok mintájában gondolkodni, amikor Európáról beszélünk.

  • Olaszország nem küld katonákat Ukrajnába, de európai közös haderőben érdekelt + videó

„Si vis pace, para bellum” – avagy, ha békét akarsz készülj a háborúra. Olaszország ugyan egyetért a latin mondással és azzal is, hogy egy közös hadsereg akár jól jönne a kontinensnek, ám abban mindenki biztos, hogy olasz katona nem lépheti át az ukrán határt. Ezt erősítette meg a Hír TV-nek a Forza Italia parlamenti képviselője, aki szerint reformokra viszont szükség van.

„Közös európai politikára van szükségünk, mert ha nem tudunk megegyezni abban, hogy mit tegyünk, akkor nem lehet közös hadseregünk. Olaszország továbbra is küld fegyvereket Ukrajnába, de soha nem küld katonákat.”- mondta a politikus.

Matteo Salvini az olasz hadsereg egy tábornokát is jelöli az uniós választásokon, aki szerint közös védelmi projektekben igen, de az USA hoz hasonló közös hadsereg modellben nem lehet gondolkodni. Amerikában ugyanazt a nyelvet beszélik, ugyanazok a procedúrák, ugyanannak a központi hatóságnak felelnek -míg Európa egészen máshogy működik. Szerinte nehéz lenne meghatározni, hogy ki miben döntsön.

„Ki dönti el, hogy az élvonalbeli ezred litván, magyar vagy olasz legyen? Ki dönti el, hogy ki adja a technikát, vagy a katonákat, akiknek a fronton kell harcolniuk? Ezek alapvető kérdések, mert a közös védelem fogja megmondani, hogy kinek kell mennie és meghalnia az általa képviselt értékekért.”- mondta a Lega jelöltje.

Európa közben 70 év nyugalom után úgy döntött, hogy emel a hadászati kiadásokon és 1,5 milliárd euró mozgósítását tervezi az ágazatban. Továbbá 5000 katonának kell majd azonnal harcra késznek lennie 2025-től gyors bevetésekre. Josef Borrell az Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője még egy hadügyi biztos kinevezését is javasolja.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bajnokok Ligája-győztes a Győri Audi ETO KC!

Bajnokok Ligája-győztes a Győri Audi ETO KC!

A Győri Audi ETO KC hatodik alkalommal nyerte meg a női kézilabda Bajnokok Ligáját, mivel végig vezetve 30-24-re legyőzte a német Bietigheimet a budapesti négyes döntő vasárnapi fináléjában.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!